Visual Basic - Hledání v textu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Visual Basic - Hledání v textu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVisual Basic - Hledání v textu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Stuky
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
13. 5. 2017   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych pomoct s jedním programem co dělám. Mám určitý text ve kterém chci vyhledat určité slovo které to nahradí jiným slovem (to jsem zatím zvládl) ale to mi pouze provede akci na první slovo v textu které to najde a né na ty ostatní tak se ptám jak to mám udělat aby mi to našlo a nahradilo všechna určená slova v textu. Předem dík za odpověd :)

 Zdrojový kód:

 Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim location As Integer
        Dim zaklad, search, replace As String
       
        zaklad = TextBox1.Text
        search = "Neco"
        replace = "Něco"
        location = TextBox1.Text.IndexOf(search)
        
        If location = -1 Then
            
        Else
            TextBox1.Text = zaklad.Remove(location, search.Length).Insert(location, replace)
        End If

    End Sub
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.95.–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
13. 5. 2017   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kmotr
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
24. 5. 2018   #3
-
0
-

#1 Stuky
… a proč ne třeba takto … (!?) …   
Dim myText$
Private Function Change(ByRef Vstup As String, _
                      ByRef Hledany As String, _
                       ByRef Meneny As String, _
                         ByRef Styl As VbCompareMethod, _
               Optional ByRef Start As Variant, _
                 Optional ByRef Max As Variant, _
              Optional ByRef nPocet As Variant) As String
Dim Lm&, Lz&, La&, ss&
    nPocet = 0
    If IsMissing(Start) Then Start = 1
    Change = Vstup
        Lm = Len(Hledany)
        Lz = Len(Meneny)
        La = Len(Change)
        ss = InStr(Start, Change, Hledany, Styl)
        If IsMissing(Max) Then
            Do Until ss = 0
                    La = Len(Change)
                If (La + 1 - ss - Lm) > 0 Then
                    Change = Left(Change, ss - 1) & Meneny & Right(Change, La + 1 - ss - Lm)
                Else
                    Change = Left(Change, ss - 1) & Meneny
                End If
                    ss = InStr(ss, Change, Hledany, Styl)
                nPocet = nPocet + 1
                DoEvents
            Loop
        Else
            Do Until ss = 0
                    La = Len(Change)
                If (La + 1 - ss - Lm) > 0 Then
                    Change = Left(Change, ss - 1) & Meneny &  Right(Change, La + 1 - ss -Lm)
                Else
                    Change = Left(Change, ss - 1) & Meneny
                End If
  
                    ss = InStr(ss, Change, Hledany, Styl)
                         nPocet = nPocet + 1
                If Max = nPocet Then Exit Do
                DoEvents
             Loop
        End If
End Function
Private Sub Command1_Click()
Dim nVar As Variant
    nVar = Change(myText, "auto", "KOLO", vbTextCompare)
MsgBox nVar
End Sub
Private Sub Form_Load()
myText = "najdi slovo a zaměnit za jiné, protože je to pěkné auto , které jezdí mezi auty" & _
" spolu s autoBusy . Které auto jezdí do Prahy a nazpět, některá auta jsou mezi auty malenké "
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.112.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Visual Basic? — založil Jiří

Visual Basic — založil curro70

Visual basic — založil Saint

Visual Basic — založil Polarkos

Práce ve Visual Basic — založil ata2

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý