Jak zkompilovat program – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak zkompilovat program – Delphi – Fórum – Programujte.comJak zkompilovat program – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
oxidián0
Grafoman
21. 5. 2017   #1
-
0
-

Chtěl jsem si stáhnout tento program ve kterém jsou uložené zdroje a ty zdroje modifikovat a přeložit. Je to ale psáno v jazyku který neovládám. Nejdříve jsem hledal IDE ve kterém bych to otevřel, našel jsem Windows Free Pascal (IDE v 1.0). Otevřel jsem soubor HEBRAK.DPR a zkusil jsem zkompilovat kod uvnitr:

(*Windows Free Pascal is developed by dr J.Szymanda under the GPL License*)
(*************************************************************************)
program Hebrak;

{

Uc_heb - Hebrak 2.31

(c) 2002 Bubenicci  -  hebrak@yahoo.com
                       http://www.geocities.com/hebrak/

    License: GNU GENERAL PUBLIC LICENSE

    This program is free software; you can redistribute it and/or modify
    it under the terms of the GNU General Public License as published by
    the Free Software Foundation; either version 2 of the License, or
    (at your option) any later version.

    This program is distributed in the hope that it will be useful,
    but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
    MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.  See the
    GNU General Public License for more details.

}

uses
  Forms,
  Hebrew1 in 'HEBREW1.PAS' {Form1},
  Hebrew2 in 'HEBREW2.PAS' {Form2},
  Hebrew3 in 'HEBREW3.PAS' {AboutBox},
  Testfnt in 'TESTFNT.PAS' {Ftestfont},
  antiwin in 'ANTIWIN.PAS',
  Otviram in 'OTVIRAM.PAS' {FOtviram},
  Gem1 in 'GEM1.PAS' {Fgem};

{$R *.RES}

begin
  Application.CreateForm(TForm1, Form1);
  Application.CreateForm(TForm2, Form2);
  Application.CreateForm(TAboutBox, AboutBox);
  Application.CreateForm(TFtestfont, Ftestfont);
  Application.CreateForm(TFOtviram, FOtviram);
  Application.CreateForm(TFgem, Fgem);
  Application.Run;
end.

A dostal jsem chybu:

Nemohu najít Forms které používá Hebrak.

Co musím udělat? Schází mi nějaká knihovna? Mimo adresář kde leží Hebrak.dpr je soubor uc_heb1.iss a nevím co to je jestli to je knihovna a musím to propojit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
21. 5. 2017   #2
-
0
-

Po jedné drobné úpravě (změna typu pro výsledek funckce WinExecAndWait na dword) to jde přeložit v Delphi 7 Personal - vzhledem k tomu, jak kód vypadá, bych to v ničem novějším nepřekládal (kvůli unicode stringům). Možná by to po konverzi zvládl i Lazarus, ale nezkoušel jsem. Každopádně holé FPC to nepřeloží protože se tam používá VLC.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.240.176.–
oxidián0
Grafoman
21. 5. 2017   #3
-
0
-

Lazarus jsem si zkoušel nainstalovat i nakonfigurovat. Ten píše stejnou chybu že neví co je Forms

Myslel jsem že forms by se mělo odněkud includovat.

.iss jsem zjistil že je inno setup script

Delphi 7 personal jsem stáhnul ze Slunečnice, ale po instalaci to po mě chce klíč. Nezjistil jsem co je to za licenci. Nevíte jestli je to komerční nebo zdarma? Kde vzít klíč?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
oxidián0
Grafoman
21. 5. 2017   #4
-
0
-

Delphi 7 personal mám nainstalované a zaregistrované. Jak bych měl teď postupovat abych to rozjel? Nebo nemohl by si mi poslat ten tvůj projekt jak si to udělal, ať to mohu prozkoumat?

Zkoušel jsem zkompilovat ten hebrak a dostávám tuto hlášku (obrýzek):

http://oi68.tinypic.com/98emo6.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
oxidián0
Grafoman
21. 5. 2017   #5
-
0
-

Tak jo, už jsem to opravil, byl tam špatný typ (integer) místo DWORD. Result jsem nastavil na DWORD(00000000) i když nevím jaká hodnota by tam správně měla být - v případě že integer Result byl -1 - jak měl bych nastavit DWORD aby se to rovnalo integer Result = -1?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
21. 5. 2017   #6
-
0
-

Tak jsi to zvládnul sám, gj!

Moc jsem ten kód nezkoumal, ale jde dát typecasting dword(-1). Jinak -1 je v 32bitech $FFFFFFFF.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.240.176.–
oxidián0
Grafoman
22. 5. 2017   #7
-
0
-

dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý