Proč nejde změnit font na Hebrew? – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Proč nejde změnit font na Hebrew? – Delphi – Fórum – Programujte.comProč nejde změnit font na Hebrew? – Delphi – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

oxidián0
Grafoman
22. 5. 2017   #1
-
0
-

Potřeboval bych poradit s tímto programem.

Jde mi o modul UC_HEB1

Nakopírujte si font HEBREW.TTF z adresáře FONTY do fontů Windows.

Když spustíte program UC_HEB.exe dostanete hlášku že řecký font není nainstalovaný, to odklepnete. Pak otevřete soubor TEST1.tss. V levém listboxu se vám zobrazí české slovo. V pravém listboxu  něco vyberete a zobrazí se že jste vybrali špatně. Problém je v tom, že se to slovo nezobrazuje v hebrejštině ale v Arial.

Na řádek 643 jsem dal tento kód:

label5.Caption := label5.Caption + ' (' + label5.Font.Name + ') ';


Když tam dáte zarážku tak se vám to zastaví jak kliknete na ten listbox vpravo.

Už nevím co s tím, proč se nechce nastavit hebrejský font na label5, tak snad poradíte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
MilanL+1
Expert
23. 5. 2017   #2
-
0
-

#1 oxidián
ahoj, celkem jednoduchá pomoc, v návrhu formuláře změň u Label5.Font.Charset z european na default.

A zkontroluj všechny další prvky, kde mají být ty cizí znaky. Případně v Codu všude, kde se mění font.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
MilanL+1
Expert
23. 5. 2017   #3
-
0
-

#1 oxidián
jinak funguje mi to i v D2010, jen je tam třeba v jedné funkci v antiwin.pas - WEXEC změnit typy proměných z char na ansichar jak u pole tak u ukazatele.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
oxidián0
Grafoman
23. 5. 2017   #4
-
0
-

Díky moc

a mám ten typ char změnit na ansichar i tady?

function otevri(soubor:string):THandle;
var Fname: PChar;
    achjo: array[0..255] of Char;
    WND:HWND;
begin
strPcopy(achjo,soubor);
FName:=achjo;
WND:=getactivewindow;
otevri:=ShellExecute(WND, Nil, FName , Nil,Nil, SW_SHOWNORMAL);
end;



Oč tam vlastně jde o délku v paměti?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý