Bash stahovaní souboru wget – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Bash stahovaní souboru wget – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.comBash stahovaní souboru wget – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

wget
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 5. 2017   #1
-
0
-

Dobrý den.
Stahují jeden soubor přes wget.
Občas se stane že se soubor špatně stáhne a je v něm jen jeden řádek a má velikost 1 KB

Bych potřeboval nějak vyřešit, aby se po stažení zjistilo zda je v souboru víc řádku jak jeden, nebo zjistit velikost souboru a soubor stahovat třeba v intervalu 1 minuty, dokud se soubor nestáhne cely.

Pomuže někdo?

Děkují.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.83.–
gna
~ Anonymní uživatel
967 příspěvků
23. 5. 2017   #2
-
0
-

wget sám by se měl při přerušení spojení pokusit soubor dotáhnout a výsledek stahování signalizuje návratovám kódem. Takže můžeš testovat ten návratový kód.

Teoreticky může dojít k situaci, že wget nepozná, že stahování není kompletní (když třeba server neohlásí délku dat) a pak teda můžeš otestovat ještě obsah toho souboru. To už si odzkoušej, jestli to potřebuješ. 

SOUBOR=soubor.txt
POCET_POKUSU=10

for ((i=0; i<$POCET_POKUSU; i++)); do
	# wget ... "$SOUBOR"

	# $? je navratovy kod posledniho prikazu
	# -eq testuje na rovnost (equal)
	if [ $? -eq 0 ]; then
		# bez chyby, ukoncit cyklus
		break
	fi

	# pockat 60 sekund
	sleep 60
done

nebo

for ((i=0; i<$POCET_POKUSU; i++)); do
	# wget ... "$SOUBOR"

	# $() zachyti vystup prikazu
	# wc -l pocita pocet radku (wc -c pocet znaku)
	POCET_RADKU="$(wc -l <"$SOUBOR" 2>/dev/null)"

	# $(()) vezme tu hodnotu jako cislo, prazdnou nebo neciselnou hodnotu jako 0
	# -ge testuje na vetsi-nebo-rovno (greater or equal)
	if [ $((POCET_RADKU)) -ge 1 ]; then
		# splneno, ukoncit cyklus
		break
	fi

	# pockat 60 sekund
	sleep 60
done
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
967 příspěvků
23. 5. 2017   #3
-
0
-

U té druhé varianty mám blbě uvozovky v tom řádku s wc. Buď escapni ty vnitřní, nebo vyhoď ty vnější

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý