Hledám knihovnu C a Python – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hledám knihovnu C a Python – C / C++ – Fórum – Programujte.comHledám knihovnu C a Python – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
28. 5. 2017   #1
-
0
-

Hezký den všem. Mám úkol do školy, pro mě neřešitelný, proto prosím o pomoc - tedy ono je toho více, ale budu rád za cokoliv, třeba i nasměrování. Děkuji  komukoliv.

1.    Uveďte konkrétní knihovnu pro jazyk C implementující abstraktní datový typ jednosměrně zřetězený seznam čili spojový seznam.
2.    To samé pro Python.
3.    Uveďte konkrétní knihovnu pro jazyk Python implementující abstraktní datový typ orientovaný graf, které má z funkcí možnost alespoň vyhledávání nejkratší cesty.
4.    Uveďte algoritmus implementace datové struktury jednosměrně zřetězeného seznamu prostřednictvím pole.
5.    Porovnejte implementace jednoduchých datových typů mezi jazyky C (anebo java) a Python.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.111.113.–
Doomista+1
Stálý člen
28. 5. 2017   #2
-
0
-

Linked list v C:
https://stackoverflow.com/…a-structures

Linked list python
https://pypi.python.org/pypi/llist/

Pokud chci linked list v poli, tak si jednoduše udělám pole a někde budu mít uložený index, na který zrovna koukám. Jestli se nemýlím, tak spojový seznam má metody umožňující ten index nastavit na začátek nebo ho zvětšit o jedna. Do seznamu jde vkládat za prvek, na který se zrovna koukám. Nejjednodušší způsob, jak tohle zařídit, tak je posunout zbytek seznamu o jeden prvek doprava a nově vniklé místo vložit novou hodnotu. Mazání prvků se nejsnáz řeší záslepkou (označíš si políčko jako smazané a prostě ho přeskakuješ), nebo pro změnu posuneš celý zbytek seznamu o jednu pozici doleva a tím přepíšeš mazaný prvek.

Tomu poslednímu bodu ne zcela rozumím, co tím chtěl autor říci. V C je jednoduchý datový typ pojmenované místo v paměti, které má nějakou velikost a které má konkrétní význam v závislosti, jak sis příslušnou proměnnou nadefinoval. V Pythonu je cokoliv jen ukazatel (reference) někam do paměti, kde bude uložená informace o tom, co je to za datový typ a kde jsou uložená data.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.108.–
Na vše stačí iostream...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý