Registrace/login php s ulozenim do .txt – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Registrace/login php s ulozenim do .txt – PHP – Fórum – Programujte.comRegistrace/login php s ulozenim do .txt – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Predict0
Duch
30. 5. 2017   #1
-
0
-

Ahoj. Nad tímto tématem už jsem strávil několik dní a stále nikde nemohu najít odpověď. Tak jsem se chtěl zeptat jestli by mi tu někdo nepomohl. Potřeboval bych PhP na registraci kde se údaje uloží do textového souboru (např. file.txt) a při loginu by si je to zase vzalo a třeba při správném vložení údajů by to uživatele přeneslo na nějakou web. stránku . Samozřejmě pokud by byly údaje zadané špatně nefungovalo by to. Děkuji předem za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.61.84.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 5. 2017   #2
-
0
-

Spatny napad. Pouzij radeji databazi nebo .htaccess.

Zapis
http://php.net/fwrite
http://php.net/flock
http://php.net/fopen
google = php flock frite while
$fp ziskas z fopen a pak musis pockat, az dostanes k souboru pristup pro zapis. Kdyz se pokusi zapsat do souboru bez kontroly na flock vice uzivatelu nez 1, tak se soubor vynuluje. Ty priklady v manualu na flock jsou napul k nicemu. Tohle je asi nejlepsi, co tam je. Potrebujes whilem pockat, nez se uvolni flosk a pak teprve muzes pouzit fwrite.

<?php
    function naive_wait_for_file($fp) {
        while (true) {
            if (flock($fp, LOCK_EX)) {
                return;
            }
            $k = rand(0, 20);
            usleep(round($k * 10000));  # k * 10ms
        }
    }
?>

Cteni
http://php.net/…nts.php ;
php.net/fread

Example #3 Reading a section of a file
<?php
// Read 14 characters starting from the 21st character
$section = file_get_contents('./people.txt', NULL, NULL, 20, 14);
var_dump($section);
?>

google = php guestbook file write
Najdes furu prikladu, jak udelat knihu navstev, v podstate komentare pod jeden clanek. 99% neresi prave flock pro zapis, tak nevim, jak moc ti to pomuze :) Ale prave jeden uzivatel s tim muze pracovat.
Osobne bych sel v souboru do struktury json (vhodne pro javascript) formatu nebo csv (umi otevrit excel)
http://php.net/fputcsv
http://php.net/…ode.php ;

<?php
$arr = array('a' => 1, 'b' => 2, 'c' => 3, 'd' => 4, 'e' => 5);
echo json_encode($arr);
?>
// vygeneruje:
{"a":1,"b":2,"c":3,"d":4,"e":5}


<?php
$list = array (
    array('aaa', 'bbb', 'ccc', 'dddd'),
    array('123', '456', '789'),
    array('"aaa"', '"bbb"')
);
$fp = fopen('file.csv', 'w');
foreach ($list as $fields) {
    fputcsv($fp, $fields);
}
fclose($fp);
?>
// zapise do souboru jako
aaa,bbb,ccc,dddd
123,456,789
"""aaa""","""bbb"""

pro excel se pro csv musi pridat prvni znaky souboru pro utf a pouzivat stredniky misto carek.
 

//add BOM to fix UTF-8 in Excel
fputs($fp, $bom =( chr(0xEF) . chr(0xBB) . chr(0xBF) ));
// $BOM = "\xEF\xBB\xBF"; // UTF-8 BOM

fputcsv($fp, array("Cars", "Planes", "Ships"), ";");
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:4dbc:38...–
Predict
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
31. 5. 2017   #3
-
0
-

No ale ja to bohuzel musim mit takto. Tak jestli vite jak to udelat. Me je jedno ze je to nezabezpecene a jak spatne. Hlavne aby to bylo funkcni a s nacitanim z .txt

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.197.–
Kit+15
Guru
31. 5. 2017   #4
-
0
-

#3 Predict
Ulož si jméno a heslo do .htpasswd . Na webu najdeš návod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.112.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 5. 2017   #5
-
0
-

#3 Predict
:) Vis, spatne je to, ze spoust casu stravis nad programovanim db rozhrani. Sql uz to vsechno ma vyreseno.
A kdyz das do google: php example write, tak ti najde tak 10.000 stranek, takze nevim, jak jsi nic nemohl najit. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:4dbc:38...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 5. 2017   #6
-
0
-

Jeste mozna jeden tip.
google = php example page counter fwrite

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:4dbc:38...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

SMS registrace v PHP — založil ppeter

Problém s registrace.php — založil jAkErCZ

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý