Max počet zobrazených řádek v konzoli – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Max počet zobrazených řádek v konzoli – C / C++ – Fórum – Programujte.comMax počet zobrazených řádek v konzoli – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Václav
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
8. 6. 2017   #1
-
0
-

Zdravím všechny, načítám soubor, který má cca 6000 řádek - v okně se mi však zobrazí pouze max. 295 řádek, s tím, že od konce souboru. Nejde mi ani tak o zobrazení jako takové, potřebuji v souboru nalézt řetězec a nejsem si jistý, zda ho program vyhledá správně od začátku.. Dík za radu..

int main(int argc, char *argv[])
{
FILE *fr = fopen("AC_2007.txt", "r"); //soubor obsahuje cca 6754 radku

int c;

while((c = getc(fr)) != EOF) {
if(pocet_radku > 295) break; //max. pocet radku od zacatku souboru
putchar(c);
}

  
  system("PAUSE");	
  return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96cd:7c66:907c:...–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 6. 2017   #2
-
0
-

No ja nevim, ale nechybi ti tam napriklad to pocitani radku?

Z niceho nic si tam vycucas z prstu promennou pocet_radku, ve ktere muze byt kdo vi co, nijak ji nemenis, jen kontrolujes jestli neni vetsi nez 295.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.214.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Václav
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
8. 6. 2017   #3
-
0
-

#2 KIIV
dík, ne ne , proměnná pocet_radku je řádně deklarovaná, moje chyba při kopírování zdrojáku.. jen - to je jasné - jsem se pomocí této "obezličky" snažil zjistit max počet řádků, které konzole zobrazí... to je asi tedy problém.. asi bych to zobecnil na: když mám "více" výstupů (řádek) na konzoli, řádově stovky atd., kolik konzole zobrazí?? dík..

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.54.–
gna
~ Anonymní uživatel
897 příspěvků
9. 6. 2017   #4
-
0
-

Konzole ve Windows má standadrně výšků 25 řádků a buffer 300 řádků.

Jde to změnit v nastavení okna - levé myšítko na ikonu vlevo nahoře, nebo pravé myšítko kdekoli na záhlaví okna.

Nebo příkazem mode:

mode con lines=...

Taky můžeš výstup programu přesměrovat do souboru:

mujprogram >soubor
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Václav
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
9. 6. 2017   #5
-
0
-

#4 gna
To je ono! Dík!

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96cd:7c66:907c:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

Podobná vlákna

Max. počet vlákien — založil Tayson

3d max 9 — založil peťan

3D animátor 3D Max — založil Ondřej Buček

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý