Problém s funkcí – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s funkcí – Python – Fórum – Programujte.comProblém s funkcí – Python – Fórum – Programujte.com

 

mistr jirka0
Newbie
18. 6. 2017   #1
-
0
-

Nazdar, 

snažím se rozběhnout jeden můj menší projekt a mám problém s funkcí dtos()

 chyba nastane když proměnná "a" je větší jak 1 znak, chyba samotná:File "test1.py", line 43, in <module>
                                                                                                                        hash11 = dtos(e)
                                                                                                                        File "test1.py", line 42, in dtos
                                                                                                                        dtos(has1)
                                                                                                                        File "test1.py", line 17, in dtos
                                                                                                                        x = list(anyth)
                                                                                                                       TypeError: 'int' object is not iterable

Doufám že se v tom kódu alespoň trochu vyznáte. Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.

import math
adma = input("text please ")
a =  [ord(c) for c in adma]
b = len(a)
b = b - 1
i = 0
d = []
while i != b:
    e = a[i]
    e = e**a[i]
    def dtos(anyth):
        g = anyth%2
        gs = anyth%3
        druhlis = []
        if g == 0:
            s = anyth / 2
            x = list(anyth)
            aa = 0
            while aa != s:
                aa = aa + 1
                y = x[aa + 2]
                z = x[aa + 3]
                yy = str(y) + str(z)
                print (yy)
                druhlis.append(int(yy))
                return druhlis
        elif gs == 0:
            se = anyth / 3
            xe = list(anyth)
            aae = 0
            while aae != se:
                aae = aae + 1
                ye = xe[aae + 3]
                ze = xe[aae + 4]
                zz = xe[aae + 5]
                yye = str(ye) + str(ze) + str(zz)
                print (yye)
                druhlis.append(int(yye))
                return druhlis
        else:
            has1 = anyth - 1
            dtos(has1)
    hash11 = dtos(e)
    i= i+1
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.210.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
18. 6. 2017   #2
-
0
-

Chyba je jasná, ale nevím o co se pokoušíš. Co od tohodle čekáš? 

x = list(anyth)

Z toho kódu netuším, co chceš aby to dělalo, tak to nedokážu opravit. Celkově z toho mám pocit, že to půjde o hodně jednodušeji. Co je to za algoritmus?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Problém s funkcí — založil mistr jirka

Problem s funkci isdigit() — založil Lukas

Problém s funkcí strtok() — založil Sprinter

Problém s funkcí strcat() — založil Sprinter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý