Try-Catch blok vysvětlení – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Try-Catch blok vysvětlení – Java – Fórum – Programujte.comTry-Catch blok vysvětlení – Java – Fórum – Programujte.com

 

Noobster0
Duch
21. 6. 2017   #1
-
0
-

Můžete mi prosím někdo vysvětlit co dělá kod uvnitř try bloku ve zdrojáku níže? 
K čemu jsou řádky: 
String znakovaSada=System.getProperty("mojeHra.encoding"); 

System.setOut(new java.io.PrintStream(System.out,true,znakovaSada)); ???


KOD: 

try {
           String znakovaSada=System.getProperty("mojeHra.encoding");
           if (znakovaSada != null) {
               System.setOut(new java.io.PrintStream(System.out,true,znakovaSada));
           }
        }
        catch (java.io.UnsupportedEncodingException e) {
            // nepodporované kódování
        }

Děkuji za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Kit+14
Guru
21. 6. 2017   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Noobster
Zjistí znakovou sadu a nastaví ji jako výstupní kódování.

Jinak ten kód vypadá hodně podivně, protože výjimka není nijak ošetřena.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.112.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Noobster0
Duch
21. 6. 2017   #3
-
0
-

#2 Kit
Děkuji. Zmátlo mě, že jako parametr metody .getProperty() je String (v uvozovkách). Nevíte jak se dle "best practices" ošetřuje CATCH? Mělo by to vyhodit nějakou hlášku např. "Nenalezena znaková sada"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Kit+14
Guru
21. 6. 2017   #4
-
0
-

#3 Noobster
"Best practices" je výjimku nějak ošetřit - chybovou hláškou, náhradní hodnotou výsledku nebo ji jednoduše "poslat výš". Její spolknutí obvykle nedopadá moc dobře, protože o takové výjimce se zbytek aplikace nedozví a s chybou pokračuje dál.

Zde by se například dala nastavit nějaká implicitní znaková sada. Pokud už nastavena je, mělo by to být napsáno alespoň v komentáři bloku catch, aby to ostatní vývojáři nepovažovali za chybu designu. Možná by stačilo na konec stávajícího komentáře jen dopsat slovo "ignorujeme".

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.112.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Poznámkový blok — založil piwolukas

Poznámový blok — založil ORION206

Problémový float blok v IE — založil Petroff

Try catch — založil birkof

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý