PHP SQL > CKeditor (4.6.2) – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP SQL > CKeditor (4.6.2) – PHP – Fórum – Programujte.comPHP SQL > CKeditor (4.6.2) – PHP – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Arcam
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
2. 7. 2017   #1
-
0
-

Dobrý den, mám problém s vložením dat z CK editoru  ze textarey do databaze, pokaždé to vytvoří jen pouze novou hodnotu bez textu. sql phpmyadmin screen: http://prntscr.com/fqs9z8

index.php


	<script src="ckeditor/ckeditor.js"></script>
	<form action="Editpanel.php" method="post">
		<textarea class="ckeditor" name="editor"></textarea>
      <input type="submit" name="subimt" action="action.php" value="INSERT">
		


<?


if(isset($_POST['submit']))
            {
               
               $title = $_POST['editor'];
               $article = $_POST['editor'];

               
               mysql_query("INSERT INTO blog (title, article) VALUE('$title', '$article')");
            }
            //*
			// Connection
			
		{
			$text = $_POST['editor1'];
			// connection to Database SQL
			
			// server= localhost, conUsername= root, DBPasword'', DBName=editor
			$con = mysqli_connect('localhost','05456','X_!SD152?.','10362') or die("ERROR");
			
			// Insert Data to 
	        
			$query = mysqli_query($con, "INSERT INTO content (content) VALUES ('$text')");
			if($query)
			{
				echo "ADDED INTO DB";
			
			}
			else
			{
			
				echo "ERROR WHILE INSERTING";
			}
			
			
		}
?>
Action.php

<?php
echo strip_tags($_POST['test1']);   // default *: test1 
$content  = mysql_real_escape_string($_POST['test1']);   // default *: test1
mysql_connect("localhost","c705456","f15dD152?.");
$conn = mysql_select_db("80710362"); // default: test1
$query = "INSERT INTO yourtablename VALUES('','$content')";	 //Default: $content
echo $query;
if(mysql_query($query))
{
    echo "inserted";
 }
 else
{
mysql_error();
}
 $display = "select * from yourtablename";
 $res = mysql_query($display);
 if($res)
 echo "true";		// Default: True =
 else
 echo mysql_error();
   while ($result = mysql_fetch_row($res)) {
   echo $result[1];
  }
  ?>

Nemohu najít kde je problém. Díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.134.232.–
Kit+14
Guru
2. 7. 2017   #2
-
0
-

#1 Arcam
Text se nachází v $_POST['editor'], ale hledáš ho v $_POST['test1'], kde pochopitelně nic není.

Co má znamenat action="Editpanel.php"? Nikde nevidím skript s tímto názvem. Přitom ten by měl vstupní data zpracovat.

Všechny názvy máš nějaké pomotané. Proč máš v index.php dole skript, který se nikdy nevolá?
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
arcam0
Newbie
2. 7. 2017   #3
-
0
-

#2 Kit
Chtěl bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi editor a editor1. Co jsem koukal na stránky různě s touto tématikou, tak tam měli uvedený název editor1 a někde pouze editor.

Jo a ten:Editpanel.php  mám v:

- Jen jsem to špatně pojmenoval.. 

Ještě bych rád věděl, jak mohu nastavit zpracování.



	<script src="ckeditor/ckeditor.js"></script>
	<form action="Editpanel.php" method="post">
		<textarea class="ckeditor" name="editor"></textarea>
      <input type="submit" name="subimt" action="action.php" value="INSERT">
		


<?


if(isset($_POST['submit']))
            {
               
               $title = $_POST['editor'];
               $article = $_POST['editor'];

               
               mysql_query("INSERT INTO blog (title, article) VALUE('$title', '$article')");
            }
            //*
			// Connection
			
		{
			$text = $_POST['editor1'];
			// connection to Database SQL
			
			// server= localhost, conUsername= root, DBPasword'', DBName=editor
			$con = mysqli_connect('localhost','05456','X_!SD152?.','10362') or die("ERROR");
			
			// Insert Data to 
	        
			$query = mysqli_query($con, "INSERT INTO content (content) VALUES ('$text')");
			if($query)
			{
				echo "ADDED INTO DB";
			
			}
			else
			{
			
				echo "ERROR WHILE INSERTING";
			}
			
			
		}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.134.232.–
Kit+14
Guru
2. 7. 2017   #4
-
0
-

#3 arcam
Data z formuláře přece zpracováváš skriptem Editpanel.php.

Část skriptu za formulářem nedělá nic, je tam zbytečná. To, co je za "<?", můžeš v klidu vyhodit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
arcam0
Newbie
3. 7. 2017   #5
-
0
-

#4 Kit
Ten formulář se jmenuje editor nebo textarea ? Co se týče Ckeditoru

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.134.232.–
Kit+14
Guru
3. 7. 2017   #6
-
0
-

#5 arcam
To tvé políčko ve formuláři se jmenuje editor a je typu textarea.

V PHP se zpracovává pod názvem $_POST['editor'] a je typu string. Před uložením do databáze je nutné ho ošetřit před SQL Injection.

V PHP7 už nefunguje ovladač MySQL, bylo by dobré zahodit a nahradit ho MySQLi nebo ještě lépe PDO.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.112.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
arcam0
Newbie
3. 7. 2017   #7
-
0
-

#5 arcam
takže tedy mám to pojmenovat takto: 

<script src="ckeditor/ckeditor.js"></script>
    <form action="Editpanel.php" method="post">
        <textarea class="editor" name="editor"></textarea>
      <input type="submit" name="subimt" action="action.php" value="INSERT">
      <body contenteditable="true" class="cke_editable cke_editable_themed cke_contents_ltr cke_show_borders" spellcheck="false">
        </form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.134.232.–
arcam0
Newbie
3. 7. 2017   #8
-
0
-

pořád stále nevím jak mám upravirt to new php, aby ten zápis fungoval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.134.232.–
arcam0
Newbie
4. 7. 2017   #9
-
0
-

Mám tedy udělat pouze normální script pro zpracování textboxu, který odešle pouze data z textboxu, která v něm budou ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.134.232.–
arcam0
Newbie
5. 7. 2017   #10
-
0
-

Problém se zápisem jsme už vyřešil.

Ale jak mohu do toho editoru vypdat text z  tabulky?

Nějak takto?

 <form action="" method="post">
            <textarea class="ckeditor" name="editor"></textarea>
	<?php
				
				
			// connection to Database SQL
			// default settings to connection S_DB
			//               server= localhost, conUsername= root, DBPasword'', DBName=editor
			$sql = mysqli_connect('localhost','c05456','X_!<sddfSD152?.','ar710362');
			$sql = mysql_query("SELECT * FROM get_info ORDER BY content AS")
			$content = 'content';
			$rows = mysql_fetch_assoc($sql);
			echo 'editor' . $rows[$content];
			?>

            <input type="submit" name="Vložit" value="INSERT">
	  
         </form>
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.134.232.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Kombinace PHP a MS SQL — založil polonium

Sql dotaz v PHP — založil Brambor

Propojení PHP a MS SQL — založil Cheeester

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý