WinApi - Nastavení kořenového adresáře CreateProcess – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

WinApi - Nastavení kořenového adresáře CreateProcess – C / C++ – Fórum – Programujte.comWinApi - Nastavení kořenového adresáře CreateProcess – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Doomista+1
Stálý člen
16. 7. 2017   #1
-
0
-

Ahoj,

poprvé v životě potřebuju použít něco z WinApi, konkrétně CreateProcess v non WinApi aplikaci (SFML). Samotný příkaz mi funguje v pořádku, nicméně ho potřebuji ke spuštění hry, která předpokládá, že bude vždy spuštěna ze své kořenové složky (jinak nedokáže najít svoje assety).

Z různých implementací příkazu Popen z Pythonu nebo PHP jsem zvyklý, že můžu specifikovat, ve kterém adresáři se proces spustí, v dokumentaci WinApi jsem ale solidně ztracený, můžete mi někdo poradit, jak toho docílit? Díky předem

Ještě doplňuji CreateProcess kód:

STARTUPINFO si;
PROCESS_INFORMATION pi;

ZeroMemory(&si, sizeof(si));
si.cb = sizeof(si);
ZeroMemory(&pi, sizeof(pi));

if (!CreateProcess("FTLGame.exe", NULL, NULL, NULL, FALSE, 0, NULL, NULL, &si, &pi)) {
	printf("CreateProcess failed (%d).\n", GetLastError());
}
else {
	printf("Process Creation Success");
}

WaitForSingleObject(pi.hProcess, INFINITE);
CloseHandle(pi.hProcess);
CloseHandle(pi.hThread);
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.108.–
Na vše stačí iostream...
Řešení
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
16. 7. 2017   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

8. parametr - lpCurrentDirectory.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
17. 7. 2017   #3
-
+1
-
Zajímavé

Ale nevím, jestli se použije i pro vyhledání toho exáče, asi budeš muset celou cestu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Doomista+1
Stálý člen
17. 7. 2017   #4
-
0
-

Díky, to jsem úplně přehlídl

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:809::93e5:9...–
Na vše stačí iostream...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Procházení adresáře — založil oxidián

Zamceni slozky,adresare — založil dyžon

Prava na zlozky(adresare) — založil george

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý