Řeším následující problém, Potřebuji mít v paměti statické pole například 15bytu. Musí to byt statické pole typu unsigned char protože, specifický hw potřebuje získat ukazatel na první byt totoho pole, aby ho mohl přes DMA poslat po rychle seriové lince někam.
Zaroven ,ale dané pole obsahuje nastavovaci data pro několik, v případě 15bytů pro 5 čidel, každé se nastavuje 3byty¨. Data tedy vypadaji nějak takto
L1.A L1.B L1,C | L2.A L2.B L2.C | L3.A L3.B L3.C | L4.A L4.B L4.C | L5.A L5.B L5.C
Oč mi jde. O to jak to celé pojmout, Protože při odesílání dat sice potřebuji, aby to bylo pole a já měl ukazatelna jeho první prvek, ale po čas práce, tedy plnění toho pole je vyhodnější, aby to bylo něco jako pole struktur , kde každá struktura obsahue tři prvky typu unsigned char.
A zároven by se mi šiklo abych mohl mít předpřipravená nastvení pro jednotlivá čidal například jako
#define IQ7 0xFF1611
a toto šlo jednoduše přiřadit třeba L3
Napadá mě několik způsobu jak to řešit,ale nemám v C až takové zkušenosti a proto se ptám, jak byste to řešili vy?
Npady typu mit data 2x vynechme, cel to je na spicifickém hw kde skutečně není místo na dvojtá data a nějaké přesuny