Použití fscanf – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Použití fscanf – C / C++ – Fórum – Programujte.comPoužití fscanf – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

oxidián0
Grafoman
31. 7. 2017   #1
-
0
-

Kód v C.

Chci načíst řádek s daty ze souboru:

Created: May 13, 2008
Lat Lon  Jan   Feb   Mar   Apr   May   Jun   Jul   Aug   Sep   Oct   Nov   Dec   Ann
-90 -180 68.64 68.27 67.79 67.57 67.48 67.68 67.15 67.01 67.20 67.28 67.83 68.42 67.69


a vrací mi to nějaké jiné čísla. Jak se to dělá, když chci vrátit celý ten řádek do jednotlivých proměnných?

void readfile(char * name, int skip){
    FILE *f = fopen(name,"r");
    int c, num = 0;
    do
        {
        c = fgetc(f);
        if (c == 10 ) // line feed
            num++;
        }
    while ( num<skip || feof(f) );
    int lat, lon; float m01;
    fscanf(f, "%int %int %f", lat, lon, m01);

    fclose(f);
}

Těch řádků je tam víc, uvedl jsem jen jeden. Není mi jasné jak velké množství dat scanf načte

Teda čísla které jsem dostal:

lat 3473408

lon 1640

m0 0

Ještě oprava:

fscanf(f, "%int %int %f", &lat, &lon, m01);

vrací čísla:

lat -90 to je OK

lon 1640 je špatně

m01 0 je špatně

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
31. 7. 2017   #2
-
0
-

Pokud jsou čísla oddělená mezerou, musíš to pomocí fscanf načítat jako číslo, znak, číslo ... Existuje i možnost znak (mezeru) ignorovat a tím se vyhnout jeho načítání do proměnné. Podívej se do dokumentace ke scanf. %int mi nic neříká, znám %i, %d nebo %u. Na konci řádku jsou pak bílé znaky, často <CR><LF>. S nimi se musíš také nějak vypořádat. Tento postup funguje dobře jen u (zaručeně) pevné délky řádku jen s čísly a bez chyb. Druhá strategie je načíst celý řádek (snad si dobře vzpomínám getline) a parsovat získaný řetězec.

Ignorování řádků lze udělat snadno pomocí již zmíněné getline (přečtu řádek a přečteným obsahem se nezabývám).

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
oxidián0
Grafoman
31. 7. 2017   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
Super, tak už to funguje. úplně jsem přehlédl že jsem tam dal %int místo %d.

float m1,m2,m3,m4,m5,m6,m7,m8,m9,m10,m11,m12;
fscanf(f, "%d %d %f %f %f %f %f %f %f %f %f %f %f %f ", &lat, &lon, &m1, &m2, &m3, &m4, &m5, &m6, &m7, &m8, &m9, &m10, &m11, &m12);


dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 419 hostů

Podobná vlákna

C# - pouziti += — založil aleskm

$_GLOBALS Pouziti — založil Petr

Pouziti siforvani v C++ — založil Holek

Použití tlačítka — založil Koumes21

Použití výjimek v C++ — založil Jonyzz

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý