Programování PLC Mosaic – Číslicová technika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programování PLC Mosaic – Číslicová technika – Fórum – Programujte.comProgramování PLC Mosaic – Číslicová technika – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Evr0
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
10. 8. 2017   #1
-
0
-

Dobrý den,

v mé práci mám naprogramovat ovládání mísích jednotek, problém je, že mosaic vidím prvně a chtěl jsem se zeptat jestli je tu někdo kdo se v Mosaicu vyzná?

Dokážu si představit jak by měl program vypadat, ale neodvedu si to představit jak to psát v Mosaicu.

Samostudiu se věnuji od konce července. Dělal jsem v Assembleru s mikročipem 8051 a to jsem chápal v pohodě. Tohle je trochu jiný level (aspoň zatím). Nežádám někoho o psaní celého programu (pokud by někdo chtěl finanční odměna je jistá) ale spíše o rady jak se zorientovat

Za každou reakci děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.110.38.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
10. 8. 2017   #2
-
0
-

#1 Evr0
požádej ať tě firma pošle na školení přece se to nebudeš učit "naslepo" ... jakou cenu pro ně asi máš když ti takhle předhodí "něco" a ty se s tim budeš patlat ... sw pro tecomat je složitej ... budeš se to učit pul roku

http://www.tecomat.com/wpimages/other/DOCS/cze/TXV00320_01_Mosaic_ProgStart_cz.pdf

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:1170:...–
Evr0
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
10. 8. 2017   #3
-
0
-

#2 Jerry
Problém je, že je to školní práce...byl jsem požádán, zda li sem schopen sehnat aspoň bližší informace (osoba, které to je, tak programování nerozumí ani za nic, ale na jednom školním předmětu mají takovou práci, ani neví kam se obrátit) a upřímně dle zadání, je to práce na měsíc pokud se to člověk učí a vidí prvně. Zadali jim to v posledních 2 týdnech školního roku. Zkouškové bylo prodlouženo na žádost do konce srpna. Mě to bylo sděleno nedavno... Proto zkouším fóra kde to jde. 

Dokument, který jste posílal jsem procházel ale jak sem psal výše, nerozumím deklaracím a stylu psaní v mosaicu...Stačilo by mi třeba říct tady piš to a tady to...a nějak bych to dokázal sepsat snad...nevypadá to složitě. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.110.38.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
11. 8. 2017   #4
-
0
-

#3 Evr0
to že tecomat existuje vím, ale neznám ho, u nás v kraji ho používá málo firem skoro nikdo např. PZP Semechnice na tepelných čerpadlech,  nedělal jsem v něm nikdy. Firma tecomat nikdy v minulosti neměla zájem o rozšíření svých produktů na vš (sš) takže je to taková neznámá věc, spíše se setkáš se Siemensem a podle mě má smysl se učit Siemens protože to chce každej i do zahraničí. na vš jsme měli možnost seznámit se s automatem SAIA (to je Švýcarsko) - v rámci volitelnýho předmětu. nějaká firma ho tam prostě "dala" na katedru jako sponzoring už nevim kdo včetně 10x dokumentace (stohy papíru) + toner do tiskáren, vazačku, dráty, zdroje apod. aby si k tomu mohli studenti vytisknout dokumentaci a udělat nějakou jednoduchou aplikaci.  měli jsme na to celej zimní semestr tedy 13 týdnů, za 2 týdny bychom to asi určo nezvládli ono toho bylo hodně. jinak změnu školního roku a rozvrhu a posouvání délky semestru musí podepsat děkan (osobně, písemně) jinak je to klasickej fejk :))) a ty si blázen že to děláš - stěžuj si :) -  si z vás někdo udělal prdel, zajdi na děkanát a požádej o písmené (osobní) vyjádření jinak máš nárok podle zákona požádat písemně o informace. Normálně bych se asi zeptal tý firmy http://www.tecomat.com/index.php ; ale je otázka jak k tomu budou přistupovat - jestli budou mít zájem, já myslim že spíše ne tady nejsme v zahraničí. jinak prostě musíš nějak sám na vlastní náklady - telefonovat, nakoupit věci apod. bohužel osobně neznám žádnýho programátora v Tecomatu ani nikoho kdo by s tim dělal, tady se dělá hlavně se siemensem a AllenBradley a ty levný Hitachi. podle mě to stejně za 14 dní nestihnete. jestlli si byl jen "požádán" :)) a nemáš to v indexu tak to odmítni :) a di dělat něco užitečnýho. ta tvoje otázka je opět jako tradičně lehce "úchylná" :))))

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:3c33:...–
Evr0
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
11. 8. 2017   #5
-
0
-

#4 Jerry
Největší gól je, že to je úloha na vyšší odborný škole, tam je to řešený přes ředitele to posouvání semestrů...já sám sem na vysoký, takže proto trochu vím víc, kde se optat...moc dobře vím, že Siemens je mnohem rozšířenější...Vůbec ta práce není pro mě, jen vím, že existuje spousty fór, kde se dá někdo sehnat tak zkouším štěstí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.110.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý