Relácia medzi tabuľkami – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Relácia medzi tabuľkami – PHP – Fórum – Programujte.comRelácia medzi tabuľkami – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Martin
~ Anonymní uživatel
1467 příspěvků
11. 8. 2017   #1
-
0
-

Ahojte, mám 2 MySQL tabuľky a chcem ich usporiadať do výpisu podľa času. Údaje mi prichádzajú do db a majú rovnaký stĺpec time, ktorý je timestamp, current on update. Potrebujem výpis do tabuľky všetkých ale podľa času...
Tabuľka 1: id/momentalnahodnota/predoslahodnota/rozdiel/stranka/time

Tabuľka 2: id/momentalnahodnota/stav/time
Ďakujem za rady aj za kód, skúšal som vypísať jedno aj druhé ale nešlo mi to spojiť. Myslím si, že už v Query treba robiť tú reláciu, nie až potom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.152.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1467 příspěvků
11. 8. 2017   #2
-
0
-

Použil som Union ale tabuľky nemajú rovnaký počet stlpcov. Ako nato? Potrebujem to hierarchicky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.152.–
Kit+12
Guru
11. 8. 2017   #3
-
0
-

#2 Martin
Tak vyjmenuj jen ty sloupce, které potřebuješ. Pokud některý chybí, přihoď (ne)konstantu NULL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Martin
~ Anonymní uživatel
1467 příspěvků
12. 8. 2017   #4
-
0
-

Ano funguje to s vymenovanim stlpcov ale tomu NULLu nerozumiem. Našiel som si na w3sch.. príklad ale to nie je ono.. Môžeš byť trošku konkrétnejší? Potreboval by som tam aj tak všetky stĺpce. Následne ak tam budú tak je vidieť, sú odlišené.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.152.–
Kit+12
Guru
12. 8. 2017   #5
-
0
-

#4 Martin
Chceš aby ty tabulky byly pod sebou (UNION) nebo vedle sebe (JOIN)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Martin
~ Anonymní uživatel
1467 příspěvků
12. 8. 2017   #6
-
0
-

Vyriešim to radšej urobením jednej tabulky. Kde si urobím totožné stĺpce a tak to vypíšem no ďakujem za pomoc Kit!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.152.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1467 příspěvků
12. 8. 2017   #7
-
0
-

Zasekol som sa ďalej. Mám VARCHAR, kde mám uložený názov udalosti. Napríklad Prazdny regal. 

<table style="width:100%">
 <tr>
    <td width=33%>ID</td>
    <td width=33%>Kritérium</td>
     <td width=33%>Čas</td></tr>     <?php
$prazdnyregal = mysqli_query($con,"SELECT id, stav, time FROM Stavpolozek WHERE stav='Prazdny regal'") or die(mysqli_error($con));
	
		while($line = mysqli_fetch_assoc($prazdnyregal)){    ?>
                                                                    
   
         <?php
			echo "<tr>";
      echo "<td width=33%><i>" . $line['id'] ."</i></td>";
			echo "<td width=33%><i>" . $line['stav'] ."</i></td>";
      echo "<td width=33%><i>". $line['time'] . "</i></td>";
			
	
		
			echo "</tr>";
		} 

?>  </table>

Vždy mi to vráti jeden výsledok, ale v tabuľke mám 8 riadkov s týmto, kde je problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.152.–
Kit+12
Guru
12. 8. 2017   #8
-
0
-

#7 Martin
Vypadá to v pořádku. Možná máš string 'Prazdny regal' zapsaný pokaždé trochu jinak. Když je takhle rozhozené formátování, tak se to hledá blbě.

BTW: Ovladač MySQLi jsem nikdy nepoužíval, možná v tom máš jinou chybu, kterou nevidím.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3038 příspěvků
14. 8. 2017   #9
-
0
-

   

SELECT
  id AS `aa`,
  momentalnahodnota AS `bb,
  predoslahodnota AS `cc`,
  rozdiel,
  stranka,
  time AS `dd`,
  NULL, -- nebo mozna '', prazdny retezec
  NULL,
  NULL,
  NULL
FROM tab1
UNION ALL
SELECT
  NULL,
  NULL,
  NULL,
  NULL,
  NULL,
  NULL
  id,
  momentalnahodnota,
  stav,
  time
FROM tab2

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:79e4:c5...–
peter
~ Anonymní uživatel
3038 příspěvků
14. 8. 2017   #10
-
0
-

Samozrejme, kdyz by meli byt ty sloupce spolecne, tak tam ty as nedavas, ale musis zachovat stejne poradi. A musi byt stejny pocet sloupcu.
e, d, id, c, time, b, a
e, d, id, '', time, b, ''
'', '', id, c, time, b, a
'', time, id, '', '', '' -- takhle to sice bude taky fungovat, ale nebudou sloupce na svem miste pri vypisu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:79e4:c5...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

Číslo medzi [: a :] — založil Jakub

Reklama medzi výpismi — založil Jakub

Data medzi classami — založil Andrej

Premenna medzi formami — založil Tayson

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý