Kde mám stáhnout Qt ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Kde mám stáhnout Qt ? – C / C++ – Fórum – Programujte.comKde mám stáhnout Qt ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
T_T0
Duch
17. 8. 2017   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych jsem se zeptat  jak je to ohledně Qt , zda je či není zdarma. Na jejich stránkách jsem našel jen možnost vyzkoušení triviální verze a nebo koupení , kde po mě chtěli údaje ,jenž byly směřovány na nějaké vývojáře a podobně....... dost jsem z toho zmatený , jelikož jsem se o programování zajímám lehce a chtěl jsem se naučit s Qt,kvůli tvorbě Gui v c++. 

Předem děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+13
Posthunter
17. 8. 2017   #2
-
0
-

Pokud chceš pracovat pro Windows, stáhni si raději Visual Studio Community edition, je zdarma. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
JerryM0
Newbie
17. 8. 2017   #3
-
0
-

#1 T_T
hele Qt je moc dobrá věc ale většinou pro Linux :) samozřejmě jej mužeš použít i pro Windows apod.

Qt základní verze je zdarma, ale Profi verze se platí, na většinu "vyzkoušení" ti stačí Free studentská verze a pro to aby sis ji moh stáhnout se tam musíš zaregistrovat. Je na 30 dní. Jinak Qt mužeš používat i ve spojení s VisualStudiem. Ideálně ale s Profi verzí.

Tady je UI pro Qt:  https://info.qt.io/…-development

nebo pro výukové učely: https://www.qt.io/edu/

jinak VisualStudio (C# .NET nebo C# .NET Core nebo C++/CX .NET Core  plně obsahuje vše co potřebuješ a co je v Qt) a klidně si mužeš někde "sehnat" knihovny DevExpress kdyby ti to nestačilo nebo jiný. Třeba MSVS 2017 se instaluje přímo z web stránek MS a pak už potřebuješ jen nějakej ten kod že :) aby si to aktivoval. nic víc. Otázkaje k čemu ti bude učit se Qt když to nikde nidky neuplatníš, rozumější by bylo dohodnout se  snějakou firmou co to používá, že by si pro ně pracoval ..... tak nějak ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:cad:c...–
JerryM0
Newbie
17. 8. 2017   #4
-
0
-

#1 T_T
jinak taková drobnost tvorba GUI je něco jiného, Qt je GUI samo o sobě a ty jenom využíváš již hotové komponenty GUI. Jestli se chceš skutečně naučit JAK se dělá GUI - to znamená "HardCore" základy tak musíš jít hlouběji :) do chodeb času a najít zdrojáky k TurboVision a GraphicsVision knihovnám

https://en.wikipedia.org/wiki/Turbo_Vision

https://sourceforge.net/projects/tvision/

a nebo jiný třeba BlasiePascalLib (to už asi neseženeš) nebo tohle by šlo taky

https://uloz.to/!7UGWGsxk/scantybasic-zip

ale upozorňuju tě, že budeš velmi zklamaný protože je to "tvrdá dřina - klášter Shaolin - tanec v plamenech" na kterou nejsi připraven. Jde o to jestli spíš nechceš dělat UX design, to bude asi to co si myslel :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:cad:c...–
gna
~ Anonymní uživatel
406 příspěvků
18. 8. 2017   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

Kde mám chybu? — založil Anonymní uživatel

Kde mám chybu? — založil takinoo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý