Makro pro Word: Jak zjistit jestli je vybraný text a jak nastavit schránku? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Makro pro Word: Jak zjistit jestli je vybraný text a jak nastavit schránku? – Visual Basic – Fórum – Programujte.comMakro pro Word: Jak zjistit jestli je vybraný text a jak nastavit schránku? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
oxidián0
Expert
22. 8. 2017   #1
-
0
-

Jsem rád, že tady existuje tahle diskuse. Zrovna se snažím přijít na to jak rozjet tento kód:

Sub isTextSelected_()
    ' Is text selected?

    InSelection = False
    If Selection.Type = wdSelectionIP Then InSelection = True

    ' Clear Clipboard
    If InSelection = False Then
        Dim MyData As DataObject
        Set MyData = New DataObject
        MyData.SetText ""
        MyData.PutInClipboard
    Else
        Selection.Copy
        Documents.Add.Content.Paste
    End If
End Sub

Který jsem odvodil z jisté webové stránky. Kde se píše:

The DataObject object is a part of the Forms library in VBA. In order to make this code work, you must do one of two things.

Have at least one UserForm in your project, or
In the VBA editor, go to Tools, References, and set a reference to the "Microsoft Forms 2.0 Object Library"

 

Myslím že první část kde se ptám jestli je text vybrán funguje.

Teď ale potřebuju vyřešit jak DataObject. Mám čistý dokument do kterého vložím tabulku z netu. Tu pak procházím a kopíruju z ní text. Občas ale nastane situace, že text není vybraný a nelze do něj nic zkopírovat. Já tedy potřebuju vymazat schránku, pokud nic není vybráno; a nastavit schránku na to co je vybráno pokud je výběr uskutečněn.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
oxidián0
Expert
22. 8. 2017   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
gna
~ Anonymní uživatel
443 příspěvků
22. 8. 2017   #3
-
0
-

Jako, že to nemáš v tom seznamu dostupných referencí? Tak dej procházet a přidej přímo soubor FM20.dll.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
oxidián0
Expert
22. 8. 2017   #4
-
0
-

Zajímavé, tak jsem to našel pod Windows/system32

Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý