Excel úprava kodu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Excel úprava kodu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comExcel úprava kodu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

ferar360
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 8. 2017   #1
-
0
-

Dobrý deň,

poprosil by som radu ale nasmerovanie ako upraviť kod ktorý som našiel na http://www.sitestory.dk/excel_vba/hyperlinks-alternative.htm je to Activate or open another workbook.Ja by som potreboval poradiť ako upravím, aby to bralo hodnoty zo stĺpca B, nie ako je teraz z A.

 Module1

Sub ActivateWorkbook(ByVal sWbName As String)

On Error GoTo ErrorHandle

'The function BookIsOpen checks if
'the workbook is open.
If BookIsOpen(sWbName) Then
   'Activate if open
   Workbooks(sWbName).Activate
Else
   'If it is not open, we check if it exists in the
   'same folder as this workbook. If it does, we open it.
   If Len(Dir(ThisWorkbook.Path & "\" & sWbName & "*")) > 0 Then
      ChDir (ThisWorkbook.Path)
      Workbooks.Open (sWbName)
   Else
      MsgBox "Workbook " & sWbName & " doesn't exist in " & ThisWorkbook.Path
   End If
End If

Exit Sub
ErrorHandle:
MsgBox Err.Description & " Procedure ActivateWorkbook, Module1"
End Sub
Function BookIsOpen(sWbName As String) As Boolean
'If the workbook isn't open the following
'triggers an error, so we use On Error Resume Next
On Error Resume Next
BookIsOpen = Len(Workbooks(sWbName).Name)
End Function

Sub FindName(ByVal sName As String)
'Finds and activates the cell with
'the same value as the cell in
'column E in the Index sheet.
Dim rColumn As Range
Dim rFind As Range

Worksheets("Contact Data").Activate

'The range rColumns is set to column A
Set rColumn = Columns("A:A")

'Search column A
Set rFind = rColumn.Find(sName)

'If found activate cell
If Not rFind Is Nothing Then
   rFind.Activate
Else
   'Else activate cell A1
   Range("A1").Activate
End If

Set rColumn = Nothing
Set rFind = Nothing
End Sub

 SheetBeforeDoubleClick

Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

If Len(Target.Value) = 0 Then Exit Sub
If ActiveSheet.Name = "Contact Data" Then Exit Sub

With Target
   Select Case .Column
      Case 1
         Module1.ActivateWorkbook .Value
      Case 3
         On Error Resume Next
         Worksheets(Target.Value).Activate
      Case 5
         Module1.FindName .Value
   End Select
End With

End Sub

Ďakujem za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.243.–
MilanL+1
Expert
24. 8. 2017   #2
-
0
-

#1 ferar360
Nastavení oblasti máš na řádce

Set rColumn = Columns("A:A")

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
ferar360
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 8. 2017   #3
-
0
-

Ďakujem za radu. Nefunguje a teda som nespomenul ale už som to predtým vyskúšal.

Keby náhodou ak tu je moje súbory.

http://leteckaposta.co/file/251874630.1/fa8119543e010acad2181c05c0feaf5bd8b65a23/cs

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.243.–
MilanL+1
Expert
25. 8. 2017   #4
-
0
-

#3 ferar360

no ono bylo trošku nejasný zadání, podle toho vzoru jsem to ted odhalil ty chceš obsloužit ten double click v B, toho se týká ten druhý kod v původním dotazu, který ošetřuje událost doubleclick a směruje obsluhu podle toho kde klikneš, okomentuji ti to pro představu:

// z argumentů je důležitý Target = to je v podstatě pozice kde jsi kliknul
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

If Len(Target.Value) = 0 Then Exit Sub	 // návat pokud je políčko/oblast prázdné
If ActiveSheet.Name = "Contact Data" Then Exit Sub  // návrat u listu 'Contact data'

With Target			

   Select Case .Column	  // zde je co tě zajímá rozskok podle sloupce  !!!

      Case 1		// click ve sloupci 'A'
         Module1.ActivateWorkbook .Value
      Case 3		// click ve sloupci 'C'
         On Error Resume Next
         Worksheets(Target.Value).Activate
      Case 5		// click ve sloupci 'E'
         Module1.FindName .Value
   End Select
End With

End Sub

musíš si tu obsluhu, upravit podle svého, každému sloupci si můžeš přiřadit nějakou tu obsluhu DoubleClicku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
ferar360
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 8. 2017   #5
-
0
-

Ide o to, že som nerobil nikdy s Excel VBA, tak mi to nie je jasné. Má to byť niečo ako hyperlinkový odkaz. A vďaka pozriem sa na ten kod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.243.–
ferar360
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 8. 2017   #6
-
0
-

Ďakujem veľmi pekne za nasmerovanie a pomoc. Takže iba stačilo zmeniť číslo z 1 na 2 a už to funguje podľa mojích predstáv.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.243.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Úprava kódu — založil vesi

Uprava kodu — založil david

Úprava XML kodu — založil MaxDJs

Úprava PHP kódu — založil Gabriel

Uprava kodu coocie — založil Vlček

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý