Sčítání dvou polí – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sčítání dvou polí – .NET – Fórum – Programujte.comSčítání dvou polí – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
ondrej770
Duch
27. 8. 2017   #1
-
0
-

Ahoj, mám prosbu.
Chtěl bych nějak jednodušeji sečíst dvě pole stringů:
string [] pole1 = {"a", "b", "c" }
string [] pole2 = {"1", "2", "3"}

vím, že se to dá vyřešit pomocí listů, ale potřebuju to čistě jen přes pole.
výsledek má být: a b c 1 2 3

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.200.–
BDS+3
Věrný člen
27. 8. 2017   #2
-
0
-

#1 ondrej77
A co neumíš? Procházet pole? 

foreach(string s in pole1)
{
 
}

Spojovat string?

string result;


result += s;

(případně použít StringBuilder a jeho metodu Append)
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
28. 8. 2017   #3
-
+1
-
Zajímavé

#2 BDS
I pokud to umí, tak mu nic z toho nepomůže s problémem, na který se ptá.

Spojení polí:

string[] pole1 = {"a", "b", "c"};
string[] pole2 = {"1", "2", "3"};
string[] pole = new string[pole1.Length + pole2.Length];

pole1.CopyTo(pole, 0);
pole2.CopyTo(pole, pole1.Length);
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.6.–
velurex0
Stálý člen
28. 8. 2017   #4
-
+1
-
Zajímavé

#1 ondrej77
int delka = pole1.Length + pole2.Length;


// školní řešení
string[] v1 = new string[delka];
int i = 0;
while (i < pole1.Length)
{
v1[i] = pole1[i];
i++;
}
while (i < v1.Length)
{
v1[i] = pole2[i - pole1.Length];
i++;
}

// líné řešení
string[] v2 = pole1.Concat(pole2).ToArray();

// rychlé řešení
string[] v3 = new string[delka];
Array.Copy(pole1, v3, pole1.Length);
Array.Copy(pole2, 0, v3, pole1.Length, pole2.Length);
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.44.225.–
ondrej770
Duch
28. 8. 2017   #5
-
0
-

#4 velurex
Super! díky moc!:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.200.–
ondrej770
Duch
28. 8. 2017   #6
-
0
-

#3 P
Díky moc:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.200.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Sčítání prvků v poli — založil vazbok

Scitani odcitani poli — založil James

Srovnání dvou polí — založil KARLOSCZ1979

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý