Strlen s diakritikou a bez – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Strlen s diakritikou a bez – PHP – Fórum – Programujte.comStrlen s diakritikou a bez – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lynx
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 9. 2017   #1
-
0
-

Zdravím,

dělám na funkci pro zvýraznění výrazů v textu dle hledaného slova. Kdysi jsem toto už dělal a našel jsem fci ve starším projektu.

To není až tak podstatné, zajímá mě jedna věc.

Mám dva řetězce, např.  $s1 = "Černý Důl" a $s2 = "cerny dul". Když si vypíšu délku řetězců fcí strlen(), v původním projektu u obou vypíše 9. Ve stávajícím projektu ale stejné řetězce ukazují délku 12 pro první a 9 pro druhý. Chápu to u druhého příkladu, první řetězec obsahuje vícebytové znaky, a proto vypíše jinou délku než druhý, bez diakritiky. Zajímalo by mě, jak je možné docílit toho, aby strlen() vypisoval stejnou délku pro oba řetězce jako u prvního projektu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.212.–
Reklama
Reklama
Kit+12
Guru
5. 9. 2017   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Lynx
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
6. 9. 2017   #3
-
0
-

#2 Kit
Ano, to vím a taky to používám. Na to jsem se ale neptal. Mě zajímá, jak je možné, že dva totožné řetězce ve dvou různých projektech ukazují jinou délku při použití stejné funkce? Je to možné ovlivnit nějakým nastavením serveru? Jeden projekt totiž běží na IIS a druhý na Apache.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.212.–
Kit+12
Guru
6. 9. 2017   #4
-
0
-

#3 Lynx
Záleží na použitém kódování. Na IIS byla zřejmě použita sada Windows-1250, ale na serverech s Apache se běžně používá UTF-8 (s multibajtovým kódováním).

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:e58a:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Lynx
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
6. 9. 2017   #5
-
0
-

#4 Kit
To bude ono, díky za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.212.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Strlen() - problem — založil new_pope

Bool, char, strlen — založil Avidius

Cstring aneb strlen() — založil swiftblade19

Tlač s diakritikou — založil nevedko01

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý