Nasepkavanie pri vyhladavani pomocou elasticseartch – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nasepkavanie pri vyhladavani pomocou elasticseartch – PHP – Fórum – Programujte.comNasepkavanie pri vyhladavani pomocou elasticseartch – PHP – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
nord0
Návštěvník
7. 9. 2017   #1
-
0
-

Zdarvim vsetkych, mam zopar otazok

rozbehal som si elasticsearch vo svojej aplikacii. Chcel by som spravit nasepkavanie pri vyhladavani cez input. Ako na to ? Viete mi prosim vas niekto poradit pripadne hodit nejaky odkaz kde by som to mohol pozriet ako na to ? Hlavne nie odkaz na prvu lekciu elasticu v nejakom tutoriali ako to na niektorych forach robia :)

Pripadne akukolvek radu... 

dakujem za pomoc  

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a02:ab04:1dc0:4800:5dc1:...–
gna
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
7. 9. 2017   #2
-
0
-

Tak si některý z těch tutoriálů přečti a pak napiš, co ti není jasné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
nord0
Návštěvník
7. 9. 2017   #4
-
0
-

#3 gna
Momentalne teraz nerozumiem tomu, ako dostanem data z elasticu do ajaxu.. mam funkciu v php a ako ju zavolam z ajaxu ? Budem musiet mat zvlast php script len na vratenie html kodu ktory chcem zobrazit, alebo inak  ? 
Html mam poskladat v tom php scripte alebo nejak pomocou ajaxu ? tak aby sa mi pod input zobrazovali moznosti ktore si poskladam a nastylujem.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a02:ab04:1dc0:4800:5dc1:...–
gna
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
8. 9. 2017   #5
-
+1
-
Zajímavé

Ano, ten AJAX pošle na server samostatný požadavek a jeho výsledek se zpracuje v JavaScriptu.

Jak je v tom příkladu statický soubor "html-elements.json", tak místo toho by byl PHP skript. Nezáleží na tom, jestli to bude samostatný skript, nebo to přidáš do existujícího a nějakým parametrem určíš co má dělat.

Stejně tak je na tobě, v jakém formátu ta data vrátíš a co s nimi pak v JS uděláš. V tom příkladu je to pole řetězců v JSONu, ale klidně vracej HTML, jestli ti to víc vyhovuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
2983 příspěvků
11. 9. 2017   #6
-
+1
-
Zajímavé

Php generuje soubor. Soubor (data) muze byt obrazek, video, html, js, css, text, mp3, ... nebo jiny kod. 

Pr. takovy jednoduchy ajax bez pouziti js httprequestu.

--- x.php ---
<?php
echo 'var a,b,c;';
echo 'a=3;';
echo 'alert(a);';
?>

--- y.htm ---
<script src="x.php"></script>

--- y2.htm ---
<script id='aaa'></script>
<script>document.getElementById('aaa').src='x.php';</script>

Js ajax dela to, ze stahne ze serveru soubor (anicka.jpg nebo soubor.php?name=anicka.jpg). Totez dela treba tag iframe src=..., img src=..., script src=..., link. Cili, ajax dela neco podobne jako v php file_get_contents. Jenom obvykle byva nastaveny asynchronne, jakoze stahuje napozadi a proto je treba k nemu pridat navratovou funkci. Priklad zapisu 

function stahuj(soubor, cb) {...}
function stahuj_cb(data) {alert(data);}
stahuj('soubor.php?name=anicka.jpg', stahuj_cb);
stahuj('soubor.php?name=anicka.jpg', window.stahuj_cb); // nebo
stahuj('soubor.php?name=anicka.jpg', window['stahuj_cb']); // nebo
stahuj('soubor.php?name=anicka.jpg', top.window['stahuj_cb']); // pro subframe
stahuj('soubor.php?name=anicka.jpg', top.stahuj_cb); // pro subframe

x = new mujAjax();
x.file = 'soubor.php?name=anicka.jpg';
x.callback = window.stahuj_cb;
x.zacniStahovat();

To je jen priklad, jak to asi funguje. Jak je udelany ten objekt mujAjakx ve tvem programu vubec netusim.

Kdyz chces stahovat treba 10 souboru naraz, tak bys mel nekde promennou, kde bys ukladal, zda je to completed a kdyz jse vsech 10, tak zavolas treba dalsi funkci. Nebo to muzes stahovat postupne, nastavis prenos na synchronni. A nebo muzes pouzit i asynchronni, ale pak to ale budes mit kaskadne.
stahuj('soubor1', stahuj2);
stahuj2('soubor2', stahuj3);...
Nevyhoda synchronniho je, ze program ceka, az se js vykona, dostahuji data. Takze se to moc nepouziva.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
2983 příspěvků
11. 9. 2017   #7
-
+1
-
Zajímavé

Jo, hele, mozna se vyplati resit naseptavani spis pomoci js a json kodu. Json tusim dela to, ze stejna slova koduje jako odkaz na text zpet. Cili, klidne stahnout celou db slov, seradis, a pak jen odkazujes zpetne na stejne useky. Nebo vlastni kod. Pr 

vitejte
vitek
viteslav

vitejte
4k
4slav
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Cd mechanika pomocou SDL — založil devilfish

GPR pomocou php — založil netman92

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý