Class active na aktuálnej stránke – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Class active na aktuálnej stránke – PHP – Fórum – Programujte.comClass active na aktuálnej stránke – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1435 příspěvků
10. 9. 2017   #1
-
0
-

Ahoj, vedeli by ste mi poradiť, ako upraviť tento kód pridaním php kódu pre class ="active" pre aktuálnu stránku? Táto stránka s menu bude cez include na každej stránke.
 

<ul class="sidebar-menu">
            <li class=""><a href="index.php"><i class="fa fa-user"></i><span>O mne</span></a></li>
            <li class=""><a href="ponuka.php"><i class="fa fa-list"></i><span>Ponuka</span></a></li>
            <li class="treeview"><a href="#"><i class="fa fa-check"></i><span>Projekty</span><i class="fa fa-angle-right"></i></a>
              <ul class="treeview-menu">
                <li class="treeview"><a href="#"><i class="fa fa-circle-o"></i><span>Arduino</span><i class="fa fa-angle-right"></i></a>
                  <ul class="treeview-menu">
                    <li><a href="meteostanica.php""><i class="fa fa-thermometer-full"></i>Meteostanica</a></li>
                <li><a href="rele.html"><i class="fa fa-power-off"></i> Ovládanie relé</a></li>
                <li><a href="prenos433mhz.php"><i class="fa fa-podcast"></i> Prenos na 433Mhz</a></li>
                <li><a href="virtualbike.php"><i class="fa fa-bicycle"></i>Virtual Bike</a></li>
                <li><a href="onebutton.html"><i class="fa fa-circle"></i>One Button</a></li>
               <li><a href="hx711.php"><i class="fa fa-shopping-cart"></i>HX711</a></li>
                  </ul>
                </li>
                <li class="treeview"><a href="#"><i class="fa fa-circle-o"></i><span>NodeMCU</span><i class="fa fa-angle-right"></i></a>
                  <ul class="treeview-menu">
                   <li><a href="wifiteplomer.php"><i class="fa fa-wifi"></i>Wifi teplomer - AP</a></li>
                  </ul>
                </li>
                <li class="treeview"><a href="#"><i class="fa fa-circle-o"></i><span>Iné</span><i class="fa fa-angle-right"></i></a>
                  <ul class="treeview-menu">
                     <li><a href="radiusserver.php"><i class="fa fa-server"></i>Radius server - 802.1x</a></li>
                <li><a href="webapp.php" ><i class="fa fa-chrome"></i>Webapp</a></li>
                <li><a href="webwars.php" ><i class="fa fa-gamepad"></i>WebWars - PHP hra</a></li>
                <li><a href="meta.php" ><i class="fa fa-hashtag"></i>Meta tagy</a></li>
                <li><a href="httphlavicky.php"><i class="fa fa-lock"></i>Bezpečnostné HTTP hlavičky</a></li>
                  </ul>
                </li>
              </ul>
            </li>
            
            
           
            <li class=""><a href="dosky.html"><i class="fa fa-laptop"></i><span>Dosky a moduly</span></a></li>
            <li class=""><a href="riesenia.html"><i class="fa fa-book"></i><span>Hotové riešenia</span></a></li>
            <li class=""><a href="kontakt.html"><i class="fa fa-comments"></i><span>Kontakt</span></a></li>
            
            
          </ul>

Vďaka za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.147.–
Reklama
Reklama
gna
~ Anonymní uživatel
406 příspěvků
10. 9. 2017   #2
-
0
-

Tak můžeš tam všude přidat nějaký kód.

aa <?php if ($active == "aa") echo "active"; ?>
bb <?php if ($active == "bb") echo "active"; ?>

Nebo něco inteligentnějšího. A pokud tam není žádný kód, tak to můžeš nejdříve načíst a před vypsáním upravit. Od toho jsou generátory HTML a šablonovací systémy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
2908 příspěvků
11. 9. 2017   #3
-
0
-

Muzes pouzit i javascript. Mas treba 

<script>
odkaz = 'webapp.php';
items = document.getElementById('menu');
items = items.getElementsByTagName('A');
for (i=0; i<items.length; i++) {item = items[i]; if (item.href==odkaz) {item.className='active';}}
</script>

Nebo muzes jit treba podle poradoveho cisla 

<a href="odkaz.php?data=123#0">...</a>
<a href="odkaz.php?data=456#1">...</a>
<script>
odkaz = location.hash; //1 mozna #1
items = document.getElementById('menu');
items = items.getElementsByTagName('A');
for (i=0; i<items.length; i++) {item = items[i]; if (i==odkaz) {item.className='active';}}
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
2908 příspěvků
11. 9. 2017   #4
-
0
-

Nebo by slo pouzit primo v hrefu, ale pak je trosku slozitejsi to z tama vydolovat. Nebo aspon driv byvalo, mozna ted je na to funkce.
odkaz.php?data=456?odkaz=1
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
2908 příspěvků
11. 9. 2017   #5
-
0
-

kes, ampersand, samozrejme, kdyz je to dalsi parametr :)
odkaz.php?data=456&odkaz=1

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý