Minimalizacia poctu include suborov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Minimalizacia poctu include suborov – PHP – Fórum – Programujte.comMinimalizacia poctu include suborov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
majo
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
10. 9. 2017   #1
-
0
-

Co si myslite o snahe znizovania poctu pridavanych "suborov" cez include / require (_once) ? Ma to nejaky vykonnostny problem? Ja osobne si myslim, ze by to nemalo spomalovat aplikaciu (ak si vie napr. server subory nechavat v pamati), ale pocul som ze vraj hladanie a pridavanie mnohych suborov aplikaciu vyrazne spomaluje.. Momentalne pracujem tak, ze si celu aplikaciu proste rozdelujem do viacerych suborov, ktore sa za behu poskladaju do celku, podla potreby. Max tak 50 suborov.. Aj pri napr. nette sa nacitava hadam aj 100 suborov, kym sa zacne vobec nieco "diat".. Mam pravdu ja, alebo nie? Alebo je pravda niekde vo vesmire ? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Reklama
Reklama
Kit+12
Guru
10. 9. 2017   #2
-
0
-

#1 majo
V každé aplikaci mám jediný include - v autoloaderu. Víc jich není potřeba.

Aplikace, která je rozdělena do 200 souborů po 50 řádcích, je významně rychlejší než ta samá aplikace nacpaná do jednoho souboru o 10000 řádcích. Fígl je v tom, že se načítají pouze soubory, které jsou skutečně potřebné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
majo
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
10. 9. 2017   #3
-
0
-

presne to iste si myslim aj ja ("celu aplikaciu proste rozdelujem do viacerych suborov, ktore sa za behu poskladaju do celku, podla potreby").. dik za potvrdenie

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
peter
~ Anonymní uživatel
2905 příspěvků
11. 9. 2017   #4
-
0
-

Ono zalezi na tom, jak je to delane. Cim vic radku, tim vic jich musi php prelozit do kodu procesoru. Kdyz to jde, snazim se rozdelit program na logicke celky, ktere vyuziji ve vice souborech.

Jeste jsem neincludaval vic nez 10 souboru, ani kaskadne. Takze nemuzu rici, jaky to ma vliv. Obecne je dobre, kdyz ma disk soubory pohromade, ze je nenacita z ruznych mist. Ale u ssd je to asi fuk :) Obri soubory jsou obvykle pomale, si myslim. Ale zas treba, kdyz kopiruji na flashku, tak, kdyz se to presouva jako velky balik, je to vyrazne rychlejsi nez kdyz tam vytvari soubor po souboru do souboroveho systemu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Kit+12
Guru
11. 9. 2017   #5
-
0
-

#4 peter
PHP překládá do kódu virtuálního procesoru, který je poté interpretován. Tento překlad se nedělá pokaždé, ale jen při změně souboru. Přeložený kód se udržuje v RAM (dle konfigurace).

Kromě toho nesmíme zapomínat na diskovou cache, která se zde uplatní v hojné míře.

Nejlepší na zpracování jsou zdrojáky velikosti 2-4 KB, ale na to se vůbec nehledí. Interface může mít třeba jen 3 řádky nebo naopak větší modul třeba 200. Důležité je, aby to byly logické celky (třídy).

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
majo
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
11. 9. 2017   #6
-
0
-

v tomto pripade sa generuje stranka, zo sablon, resp. snippetov.. k dispozicii je viac ako 200 roznych casti a kazda stranka potrebuje ine casti a moze byt zlozena aj s 50tich snippetov.. cize 50x include.. inak to urobit nejde lebo v kazdom snippete este moze prebehnut nejaky php kod.. chodi mi to ale kazdopadne rychlo.. len som mal taku vycitku, ze by som mal znizit pocet include.. co je podla mna zbytocne, nic to neusetri a mne ztazi pracu.. kod je uz v RAMke ako pise Kit.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Kit+12
Guru
11. 9. 2017   #7
-
0
-

#6 majo
Metoda snippetů se mi moc neosvědčila. Když už, tak je dobré dodržovat zásadu, že v každém souboru, ve kterém je záhlaví snippetu, je současně i zápatí. Nemůže se pak stát, že by výstup byl nevalidní.

Kromě toho je nutné dávat si pozor na situaci, kdy uživatel spustí přímo některý ze snippetů. Vznikají tak zajímavé bezpečnostní díry. To bylo dalším důvodem, proč jsem tento způsob opustil a přešel na MVC.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
majo
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
12. 9. 2017   #8
-
0
-

#7 Kit
snippet nejde zavolat priamo, je mimo root adresara webu.. ale dik za upozornenie, teoreticky by spustenie niektorych snippetov mohlo sposobit problem.. idem vymysliet este daku poistku.. aplikaciu uz neupravim (aj ked by som rad), prerabam existujucu a do MVC by znamenalo komplet prerabka.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Podobná vlákna

Stahovanie suborov — založil bonpari

Kopirovanie suborov — založil tojejedno

Hladanie suborov — založil Anonymní uživatel

Vymazavanie suborov — založil Milan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý