On/Off button – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

On/Off button – PHP – Fórum – Programujte.comOn/Off button – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Martin
~ Anonymní uživatel
1602 příspěvků
23. 9. 2017   #1
-
0
-

Ahoj, mám problém s buttonom. Je to ON/OFF button pre IoT. Stav Automat/Manuál v txt subore aktivuje buď ON/OFF pri načítaní stránky (checked) toto funguje. Po stlačení buttonu či už on / off sa ale nevykoná nič (formulár sa nespracuje). Máte nejaký tip? 

<form class="form" id="automatformular" action="/#/route/charts">
<?php
  if(isset($_POST["changeIt"])) {
    if(file_get_contents(__DIR__ . '/values/automanual.txt') === "Automat") {
      file_put_contents(__DIR__ . '/values/automanual.txt', "Manual");
    }
    else { 
      file_put_contents(__DIR__ . '/values/automanual.txt', "Automat");
    }
  }
  ?>
    <div class="switch-field">
      <div class="switch-title">Automatický režim</div>
      <input type="radio" name="changeIt" id="switch_left" name="switch_2" value="yes"  <?php if(file_get_contents(__DIR__ . '/values/automanual.txt') === "Automat") echo "checked"; ?>>
      <label for="switch_left" onClick="document.getElementById('automatformular').submit();">Áno</label>
      <input type="radio" id="switch_right" name="changeIt" name="switch_2" value="no"  <?php if(file_get_contents(__DIR__ . '/values/automanual.txt') === "Manual") echo "checked"; ?>>
      <label for="switch_right" onClick="document.getElementById('automatformular').submit();">Nie</label>
    </div>
  </form>
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.147.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1602 příspěvků
23. 9. 2017   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.147.–
peter
~ Anonymní uživatel
4013 příspěvků
23. 9. 2017   #3
-
0
-

Ja bych tam pouzil na labelu this.form.submit();
Prepsal cteni zapis do souboru do funkci, kvuli prehlednosti.
No, a testnul, zda funkce pro zapis, cteni dela to, co ma.
Jinak, formular by mel mit alespon jedno submit tlacitko, input.
Pokud formu nerekne, ze ma byt post, tak je automaticky method=get. Muzes si to testnout tak, ze vas var_dump('$_GET',$_GET);
var_dump('$_POST',$_POST);

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Like Button — založil Marek

Button — založil Tomasek

Dělený Button — založil MilanL

Button/label — založil kk

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý