JQuery nextAll trochu jinak – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JQuery nextAll trochu jinak – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJQuery nextAll trochu jinak – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Bertrám
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 9. 2017   #1
-
0
-

Přátelé, mám hloupý dotaz. Dejme tomu, že mám v proměnné objekt HTML tagu a potřebuji nalézt další takový objekt na stránce bez ohledu na zanoření do DOM. Potřebuji něco na bázi nextAll() v jQuery, ale tak aby se neomezoval pouze na sourozence, ale prostě hala bala procházel lineárně celý dokument. Hledám to už dost dlouho. Všem velmi děkuji za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.181.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
27. 9. 2017   #2
-
0
-

arr_x = document.getElementsByTagName('A');
Ti da vsechny 'a' od urovne 'document'.

arr_y = document.childNodes();
Ti da od urovne 'document' jen 1 dalsi uroven. Tohle ale nechces.

Jak se to pise v jquery si vygoogluj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:fdca:32...–
Bertrám
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
27. 9. 2017   #3
-
0
-

#2 peter
Díky, Petere! Je skvělý vidět, že toto forum opravdu funguje! V podstatě jsi potvrdil to, co jsem si myslel, ikdyž jsem to tak původně realizovat nechtěl. A tedy vytvořit si pole objektů. V jQuery se to dělá $(selektor).get(). Teď bádám, jak zrealizovat svůj plán. Mám totiž takovou hybridní fotogalerii, která krom zobrazování obrázků poskytuje také nejbližší nadpis nad právě zobrazovaným obrázkem a ten do galerie promítá. Bohužel nadpis nemusí být sourozencem objektu obrázku (a pravděpodobně nebude a může to být naprosto různé), což mi zabraňuje právě v použití té metody nextAll nebo prevAll(). O tom poli jsem začal uvažovat taky, ale vlastně pořád nevím, jak si do toho druhého rozměru dát ty nadpisy, abych to nějak zpároval. Nechci otravovat, ale kdybys měl nějakej nápad (nebo samozřejmě kdokoliv jiný), budu jen vděčný! :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.181.–
Bertrám
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
27. 9. 2017   #4
-
0
-

#2 peter
#3 Bertrám
Teď mě napadlo bláznivý řešení. Šoupnout do pole všechny obrázky a do dalšího pole všechny nadpisy. No a pak prostě podle nalezení nejbližšího nadpisu přes $(selektor).position().top (nebo ekvivalent bez jQuery) přiřazovat nadpisy k obrázkům. Prostě podle fyzického umístění po vykreslení. Vím, že je to teda trochu prasáckej způsob, ale zatím nemám lepší nápad...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.181.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
27. 9. 2017   #5
-
0
-

A nešlo by ten obsah rovnou generovat tak, aby to pak šlo snadno spárovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Bertrám
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
27. 9. 2017   #6
-
0
-

#5 gna
Jj, to by samozřejmě šlo, ale to není můj záměr. Potřebuji rovnou univerzální věc. To se vždycky vyplatí. Nicméně nakonec jsem udělal tu srandu z mého předchozího příspěvku a funguje to. Dokonce to má i své výhody. No a určitě se projeví i nevýhody. Jen doufám, že ne snad až příliš brzy. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.181.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
29. 9. 2017   #7
-
0
-

Necyhodu jsou jasne. Mas dva seznamy itemu, ktere na sobe muzou byt nezavisle. Pokud v jednom vypadne objekt, tak se rozhodi vsechny nadpisy :) Pokud tam treba budou dva objeky v sobe, mozna je tvuj kod povazuje za 2 ruzne misto 1 a opet se rozhodi nadpisy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:a057:38...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý