Dynamicke vytvareni promennych – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dynamicke vytvareni promennych – Python – Fórum – Programujte.comDynamicke vytvareni promennych – Python – Fórum – Programujte.com

 

antton
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
22. 2. 2007   #1
-
0
-

Zdravim,
potreboval bych poradit jak vytvorit urcity pocet promennych v cyklu.

premyslel sem na necim jako toto:



for i in range(0,10):
t[i]="ahoj"

proste bych potreboval aby po skonceni cyklu existovalo deset promenych s nazvem t1,t2,t3,....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
22. 2. 2007   #2
-
0
-

napadá mě jedna možnost jak toho dosáhnout, ale nebudu ji sem ani psát, protože to je velice "nepythonovské". Použij jiný mechanizmus.. slovníky, seznamy

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
antton
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
22. 2. 2007   #3
-
0
-

To Blujacker:no ja to potrebuju na spusteni vice vlaken a tam mi slovniky ani seznamy nepomuzou.



t1 = MyThread(a,b)
t1.start()

t2 = MyThread(a,b)
t2.start()
.
.
.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
22. 2. 2007   #4
-
0
-



seznam_vlaken=[]
for x in range(10):
t = MyThread(a,b)
t.start()
seznam_vlaken.append(t)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
antton
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
22. 2. 2007   #5
-
0
-

To Blujacker: bohuzel to nejde
poprve to probehne ok, ale po druhe to skonci na radku "t.start()" s hlaskou AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'start'

vysvetluju si to tak, ze v promenne t bezi prvni vlakno a v druhem opakovani se ho snazim prepsat tim druhym...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
22. 2. 2007   #6
-
0
-

to je divný... nemám s vlákny moc zkušeností:(
takže zkus:



exec("t%s=MyThread(%s,%s)"%(i,a,b))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
geon0
Grafoman
22. 2. 2007   #7
-
0
-

antton píše:#
# Zdravim,#
#potreboval bych poradit jak vytvorit urcity pocet promennych v cyklu.#
##
#premyslel sem na necim jako toto:#
#

#
#for i in range(0,10):#
# t[i]="ahoj"#
#
#
#proste bych potreboval aby po skonceni cyklu existovalo deset promenych s nazvem t1,t2,t3,....


nechápu, proč ti místo t1, t2, t3, nestačí t[1], t[2],t[3], .. Jaký je rozdíl?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
22. 2. 2007   #8
-
0
-

prý mu to nefunguje. taky sem mu to radil..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
antton
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
22. 2. 2007   #9
-
0
-

To Blujacker:aha, tak sem zjistil, ze chyba je uplne nekde jinde
to co ste mi radili na zacatku chodi
thx a sorry

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý