Změna barvy textu položky v ListBox (C#) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Změna barvy textu položky v ListBox (C#) – .NET – Fórum – Programujte.comZměna barvy textu položky v ListBox (C#) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
AlterEgo.
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
22. 2. 2007   #1
-
0
-

Nevíte někdo, zda je možné změnit barvu písma jednotlivých položek v listBoxu? Například každý lichý řádek (položka) černou barvou, ostatní bílou apod. Ne změna barvy písma pro všechny položky. Zkoušel jsem hledat všude možně, ale nikdo to asi zatím nepotřeboval, nebo jen já jsem taková lama a nemůžu na to přijít...... klidně můžete i na mail lonik.r@centrum.cz .... Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
DeaLer+2
Hero
22. 2. 2007   #2
-
0
-

NE NE .. na mail nemůžete :D

Za tímto účelem si budeš muset napsat vlastní handler pro událost ListBoxu DrawItem, přiřadíš ho poměrně jednoduše:

this.lstBox.DrawItem += new System.Windows.Forms.DrawItemEventHandler(this.lstBox_DrawItem);


A pro inspiraci:



private void lstBox_DrawItem(object sender, System.Windows.Forms.DrawItemEventArgs e)
{
// vykreslí pozadí a vytvoří novej brush s černou barvou
e.DrawBackground();
Brush myBrush = Brushes.Black;

// podle indexu itemu přiřadí nějakou barvu
switch (e.Index)
{
case 0:
myBrush = Brushes.Red;
break;
case 1:
myBrush = Brushes.Orange;
break;
case 2:
myBrush = Brushes.Purple;
break;
}

// vykreslí text itemu danou barvou
e.Graphics.DrawString(((ListBox)sender).Items[e.Index].ToString(), e.Font, myBrush,e.Bounds,StringFormat.GenericDefault);

// pokud má item focus, vykreslí označení
e.DrawFocusRectangle();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
AlterEgo.
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 4. 2007   #3
-
0
-

To DeaLer: Díky moc, ani jsem netušil, že odpověď byla tak blesková:o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 70 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý