Neurónová sieť - rozpoznanie rôznych akustických udalostí – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Neurónová sieť - rozpoznanie rôznych akustických udalostí – Python – Fórum – Programujte.comNeurónová sieť - rozpoznanie rôznych akustických udalostí – Python – Fórum – Programujte.com

 

global0
Newbie
7. 10. 2017   #1
-
0
-

Dobrý potrebujem poradiť ohľadom diplomovky lebo neviem ani ako začať. V prvom rade poviem, že som úplne hrozný v programovaní mal som nato od začiatku štúdia 4 predmety C a C++ a v 1 sme mali matlab. Najťažšie čo som robil boli nejaké ukážkové aplikácie vo Visual Basicu napr. BMI index a potom jedno trocha logické ale len textová forma sčítanie, odčítanie, násobenie a delenie komplexných exponenciálnom tvare a goniometrickom a vzájomné prevody medzitým. Akurát ja som to robil dokopy nejakých 18 hodín kým mi to šlo a mal som spolužiakov čo to zmákli za dve a ty najlepší aj menej teda len chcem poukázať aký som asi programátor. 

Teda k diplomovke mám pomocou neurónovej siete navrhnúť systém pre detekciu vybraných audio udalostí napr. smiech, plač, potlesk. Systém mám testovať z research.google.com/audioset/. Realizovať to môžem v pythone alebo matlabe. Matlab časť fóra tu nieje tak som napísal sem a matlab mi príde ľahší lebo je to jedne program a dokonca ma aj jednoduché rozhranie pre neurónovu sieť.

Doplním, že aj keď neviem programovať vybral som si programovanie s donútenia ono totiž absolútna väčšina diplomoviek na našej katedre je o programovaní. Ešte dodám, že predmety ktoré nato boli zamerané cez štúdium boli absolútne povrchné a väčšinou skúška pozostávala len s teórie o programovaní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.199.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
8. 10. 2017   #2
-
0
-

Ano, to je typický set výuky na většině vš. povrchí přístup, málo času, hodně předmětů. Je ale fakt, že vš z tebe nemá udělat profesionálního programátora. Existuje i možnost, že 2 nebo více studentů bude dělat stejné téma a každý udělá jen tu část co umí nejlíp. Já osobně bych si vybral asi C# .NET :) a nebo Matlab, pokud nebo kombinaci obou pokud bych ještě byl na škole a měl čerstvé znalosti. :)  V Matlabu sou na neuronové sítě hromady kodu a hromady knihoven. Jde dělat i ve VisualStudiu 2017 C# .NET a v tom se dělá moc hezky a je na to spousta knihoven jak na neuronové sítě tak i na rozpoznávání řeči a pod. a je tam .NET WinForms což je pro tvůj účel asi nejjednodušší na vytváření grafického uživatelského rozhraní protože nějak budeš muset ty neuronový sítě nastavovat a visualisovat stavy protože to děláš poprvé tak aby tam nebyla chyba. Můžeš použít i složitější WPF. Dělat to v nativním C/C++ (MS VS nebo jiný např. GCC) je možné ale asi to bude zdlouhavé pokud to budeš dělat uplně od nuly což ty budeš protože toho moc neumíš. Taky máš možnost najít si někoho kdo to za tebe udělá buď jako celek nebo jako část a ty doplníš zbytek. To je asi nejjednodušší ale asi to bude dost mastný. Je otázka jestli máš na to dát za diplomku 40 nebo 50 táců no možná 30. Taky bys neměl zapomínat, že na obhajobě diplomky se na to budou ptát. Takže to stejně budeš muset umět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:9c51:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý