ASP .NET WebForms - omezit přístup na stránku jen z localhost – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ASP .NET WebForms - omezit přístup na stránku jen z localhost – .NET – Fórum – Programujte.comASP .NET WebForms - omezit přístup na stránku jen z localhost – .NET – Fórum – Programujte.com

 

16. 10. 2017   #1
-
0
-

Ahoj,

potřebuji umožnit přístup k podstránce jen z localhost. Zkouším to udělat ve webconfig:

<location path="Register.aspx">
    <system.web>
      <authorization>
        <allow users="?"/> <!-- ?? -->
      </authorization>
    </system.web>
  </location>

Filtr z ukázky webconfig funguje, ale nesplňuje požadavek. Jak na to?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
JerryM0
Věrný člen
16. 10. 2017   #2
-
0
-

#1 hlucheucho

heslo do GOOGLE:

ASP .NET access to web page fromlocalhost only

a odpoveďi :


https://stackoverflow.com/questions/11879500/how-to-limit-page-access-only-to-localhost

https://stackoverflow.com/questions/270284/is-it-possible-to-make-part-of-a-site-on-iis-only-viewable-from-localhost

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:1131:...–
18. 10. 2017   #3
-
0
-

1.) Narazil jsem na řešení, které mi nefunguje: 

<location path="Register.aspx">
    <system.webServer>
      <security>
        <ipSecurity allowUnlisted="false">
          <clear />
          <add ipAddress="192.168.100.1" allowed="true"/>
        </ipSecurity>
      </security>
    </system.webServer>
  </location>

Zkoušel jsem nastavení IIS - povolit IP Security podle https://docs.microsoft.com/en-us/iis/configuration/system.webserver/security/ipsecurity/  - bez efektu. Nakolik má na to vliv ladění ve Visual Studiu s defaultním debuggerem (iis expres.exe) ?

2.) Vypadá to, že to lze "naklikat" u aplikace nasazené na server. To ale není můj případ

3.) "By Code" jsem původně neuvažoval, ale je jednoduché a funkční. 

protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
{
   if (!HttpContext.Current.Request.IsLocal)
   {
      Response.Status = "403 Forbidden";
      Response.End();
   }
}

Nadále by mne zajímala varianta s restrikcí ve web.config. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
JerryM0
Věrný člen
18. 10. 2017   #4
-
0
-

#3 hlucheucho
přiznám se že s IIS při testování na localhost mám špatné zkušenosti

všecho co jsem dělal (moc toho teda nebylo) sem musel dělat "na ostro" přes server

jinak mi to nefungovalo jako tobě

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:d915:...–
18. 10. 2017   #5
-
0
-

Po nasazení na server řešení podle bodu 1 nefunguje také. Asi zůstanu u řešení 3.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
JerryM0
Věrný člen
18. 10. 2017   #6
-
0
-

#5 hlucheucho
chtělo by to radu od někoho kdo v ASP dělá poněkud déle ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:d915:...–
18. 10. 2017   #7
-
0
-

asi nezbude než překlad do AJ a dát to na ASP NET forum   

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
JerryM0
Věrný člen
18. 10. 2017   #8
-
0
-

#7 hlucheucho
překlad ti mužu udělat ale na googlu je toho dost nebo ono to nejde ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:d915:...–
19. 10. 2017   #9
-
0
-

#8 JerryM
Přeložit si můžu sám, jen ztrácím chuť to udělat. Babral jsem se s tím dost dlouho, došla mi trpělivost.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
MilanL+1
Grafoman
20. 10. 2017   #10
-
0
-

#9 hlucheucho
Jen takový detail od amatéra, k řešení 1) neměl bys pro localhost použít IP 127.0.0.1 ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
20. 10. 2017   #11
-
0
-

#10 MilanL
192.168.100.1 je zaručeně jiná, než IP serverového počítače. Test s touto IP jsem udělal cíleně - při správné funkci by mi měl být přístup odepřen, což se nestane. Zda localhost nebo 127.0.0.1 je za těchto okolností marginální otázka, dala by se vyřešit metodou pokus - omyl.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý