Odkazy v MVC – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odkazy v MVC – PHP – Fórum – Programujte.comOdkazy v MVC – PHP – Fórum – Programujte.com

Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
29. 10. 2017   #1
-
0
-

Dobrý deň.

Prosím, aby ste mi pomohli vyriešiť tento problém: Robil som MVC podľa tohto videa: https://www.youtube.com/watch?v=bQxvYs9yO7Y Neviem si rady s odkazom v submenu. Mám to tak, že keď kliknem napr. v mojom prípade na matematika, tak dostanem url adresu: localhost/mvc/matematika Na stránke matematika mám ďalšie odkazy a chcem dosiahnúť to, že keď kliknem napr. na rovnice tak dostanem url adresu localhost/mvc/matematika/rovnice Dúfam, že je to napísané zrozumiteľne. Bol by som rád, keby ste si to video pozreli aspoň od polovice, kde robí tie odkazy a keby ste mi s tým pomohli, že kde, čo a ako zapísať. Skúšal som to už nejak jak som si myslel žeby to mohlo byť, ale nezobrazovalo mi v header obrázky...neviem prečo.

Prosím vás, pozrite sa na to niekto, pre vás je to možno hračka. 

Ďakujem za odpovede. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.102.96.–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
30. 10. 2017   #2
-
0
-

To je 25 min? Ehm, sorry :) Posli radeji odkazy na kod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
30. 10. 2017   #3
-
0
-

#2 peter
Stačí, keby si bol taký dobrý a stiahol si ten kód z tejto stránky https://jream.com/lab - to je ten jeho kód z toho videa. Mám to tak isto - štruktúru, všetko. Ja už moju stránku mám podľa seba urobenú, ale o to nejde. Ja by som si to predstavoval asi takto: v tom kóde má už odkaz napríklad na help. Keby si v tom help dorobil ďalší odkaz - to je jedno načo a aby ta url adresa vyzerala takto: localhost/mvc/help/hocico/. a aby si mi to poslal naspäť alebo urobíš screen toho, čo si dopisoval alebo tak nejak. Proste lebo, keď mám menu a v tom submenu, tak sa mi to tam hodí mať takto. Poprípade by si mi mohol vysvetliť ako sa robia napríklad ešte viac nazvime to 'viacstupňové' url adresy, že tam je napr. aj 5 lomítok a názvov. 

Keby si náhodou potreboval, tak ti sem môžem poslať aj konkrétne môj kód.

Ďakujem za odpoveď a dúfam, že mi s tým nejakým spôsobom pomôžeš.

Nahlásit jako SPAM
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
30. 10. 2017   #4
-
0
-

Ešte chcem dodať, že si stiahni kód z druhej časti, čiže toto: PHP: MVC Tutorial Part 2 na tej stránke, čo som poslal odkaz.

Ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
31. 10. 2017   #5
-
0
-

Posli odkaz na jejich funkcni kod, tvuj funkcni/nefunkcni kod.
Stranka s navodem je super, ale ja za tebe nebudu studovat tutorialy. Porovnam proste rozdil v kodu. Pokud nemas funkcni kod, tak je zbytecne tam doplnovat nejaky odkaz.

Nahlásit jako SPAM
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
1. 11. 2017   #6
-
0
-

Ako ti tu pošlem celý priečinok? Dá sa to tu? Môžem ti dať môj fb napríklad a tam by som ti to poslal s celým priečinkom, kde mám to MVCčko a by si sa na to pozrel tak. Môžeme to vyriešiť takto? 

Ďakujem za odpoveď.

Nahlásit jako SPAM
Kit+15
Guru
1. 11. 2017   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
2. 11. 2017   #8
-
0
-

Ted, kdyz to ctu znova, napada mne, jestli neresis treba toto:

kliknem na matematika tak dostanem url adresu localhost/mvc/matematika
kliknem na rovnice tak dostanem url adresu localhost/mvc/matematika/rovnice

- v normalnim menu by se to resilo pomoci slozek a index.html / htm / php (url = matematika/rovnice/ == matematika/rovnice/index.php)
- v cms je treba localhost/index.php?page=123, tam je v odkazu url = localhost/mvc/matematika/rovnice a .htaccess mod rewrite to nejspis prepisuje na localhost/index.php?search=matematika/rovnice a search pak vraci index.php?page=123.
Nevyhoda je, ze to treba fakt dobre nastavit, vyloucit z rewritovani slozky s js, css, img a pod. Pak by ses divil, proc se ti nezobrazuje obrazek a ono to je treba tim, ze ti z localhost/img/paja.jpg udela localhost/index.php?search=img/paja.jpg a tu slozku v sql databazi nemas, treba. Nebo si to pohlidat v php a vyloucit ty slozky, to pak staci jednodussi mod rewrite.
cili google = index mod rewrite htaccess

'Skúšal som to už nejak jak som si myslel žeby to mohlo byť, ale nezobrazovalo mi v header obrázky...neviem prečo.'
Kdyz chces, aby jsme ti v kodu nasli chybu, tak ten kod musime videt. Ty mas ted nejaky kod, ktery funguje a pak mas druhy kod, svou upravu, ktera zlobi. Takze je potrebujeme porovnat. Idealne, pokud je to nejaky ne-html kod (php), tak k tomu prilozit i pro oba pripady html vystup. Pises, ze se ti nezobrazuji obrazky, tak mozna by se hodila i cesta k obrazkum, podivat se, jak vypada realna cesta, a jak je to v html v prohlizeci.
Druha moznost je, napsat ti rovnou reseni, ale... MVC tu asi nikdo nepouziva, nezna, museli bychom to nastudovat a nenabizis odmenu.

Co se tyce nahrani slozky, existuji ruzne uschovky, kde je mozne nahrat treba zip soubor. Nepovazuji zipy za bezpecne, muze se tam zkryvat vir, ale asi neni jina moznost.

Nahlásit jako SPAM
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
2. 11. 2017   #9
-
0
-

Takže aké je teraz riešenie? Ja by som ti to rád poslal, aby si sa na to pozrel, ale stále neviem ako. Na github.com som pozeral, ale príde mi to trocha zložité - aj tým, že to je po anglicky, v čom nie som až taký dobrý. Bola by tu ešte aj taká možnosť, žeby som ti poslal všetky kódy tu, aj s tým v ktorom priečinku sú. Takýmto nejakým spôsobom by sa to možno dalo tiež. Alebo ak máš nejakú jednoduchú stránku kam ten súbor môžem nahrať, tak to urobím tak.

Viem, že to trvá už dosť dlho a asi ťa už s tým otravujem, ale fakt budem rád, keď dospejeme k nejakému výsledku. 

Ďakujem. 

Nahlásit jako SPAM
Kit+15
Guru
2. 11. 2017   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
2. 11. 2017   #11
-
0
-

#10 Kit
Ďakujem za radu toto vyzerá byť celkom fajn. Skúsim to dať sem. Viete sa potom dostať k tomu súboru a stiahnuť si ho ? Ak hej tak to uploadnem na uloziste.com  

Nahlásit jako SPAM
Kit+15
Guru
2. 11. 2017   #12
-
0
-

#11 Marek
Stačí jen vystavit URL, které ti to poskytne. Navíc to pro nás bude read-only, takže ti to nikdo nezdemoluje. 1,5 GB ti snad bude stačit, po měsíci to samo zmizí. Běžně si přes to posíláme fotky a další dočasné soubory.

Nahlásit jako SPAM
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
2. 11. 2017   #13
-
0
-

Ďakujem veľmi pekne.

Takže posielam vám tu adresu na môj súbor. Skúste sa na to niekto pozrieť. Dúfam, že je jasné, čo chcem docieliť, písal som to na začiatku, ale keby niečo bolo nezrozumiteľné, tak rád to vysvetlím ešte raz, možno lepšie. Skúste pracovať len s odkazmi matematika a ciselne_obory. Na ostatných nie sú ešte urobené odkazy. Keď rozkliknete matematika, tak tam je tých odkazov veľa a ja potrebujem aspoň na jednom príklade vidieť ako dosiahnúť url localhost/mvc/matematika/ciselne_obory ďalej si to už urobím. Keď mi to popíšete trocha, že čo, ako ste urobili, tak budem rád.

Tu je odkaz na súbor: http://files.uloziste.com/93227cc434be0753/ 

Prosím nezneužiť.

Ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
Kit+15
Guru
2. 11. 2017   #14
-
0
-

#13 Marek
Tohle je hodně divné MVC. Controller nemá vůbec tušit, že existuje nějaké View, natož ho volat. Takhle to vypadá, že máš celou aplikaci napsánu ve třídě Bootstrap a předtím si do paměti zbytečně nataháš i moduly, které nepotřebuješ. Když budeš chtít přidat nějakou komponentu, musíš upravit všechno.

Použití příkazu define() svědčí o hodně zastaralém návodu, dnes se globálním proměnným vyhýbáme.

Nahlásit jako SPAM
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
4. 11. 2017   #15
-
0
-

No keďže s php som začal len nedávno, tak vôbec neviem, či to je dobre alebo nie. Robil som to podľa videa, ktoré bolo publikované v roku 2011, takže áno je to dosť staré, ale myslel som, že keď to funguje, tak to nebude nejako extra vadiť. Takže teraz nemá zmysel ďalej pracovať s týmto MVC? Nemáte nejaký návod na jednoduché MVC, ktoré je ľahko pochopiteľné? Alebo bez MVC by to nešlo?, ale s tým, aby tá url adresa vyzerala ako chcem. 

Ďakujem za prípadné stránky alebo návody. 

Nahlásit jako SPAM
Kit+15
Guru
4. 11. 2017   #16
-
0
-

#15 Marek
MVC je mnohem jednodušší, než bývá prezentováno. Rozdělíš aplikaci na 3 relativně samostatné komponenty, kterým přidělíš role. Model se stará o datové zdroje a poskytuje rozhraní pro zbývající dvě. View čerpá data z Modelu a pouze je zobrazuje. Controller data v Modelu pouze modifikuje. Router podle požadavku HTTP a obsahu URL rozhodne, který View nebo který Controller zavolá a předá jim vstupní data. To je vše, dá se to napsat na několik desítek řádek.

Nahlásit jako SPAM
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
4. 11. 2017   #17
-
0
-

No možno pre teba to jednoduché je, ale pre mňa to je teraz "trápenie". To ako si to popísal, tak zdá sa to byť easy, ale keď nemáš šajnu čo robiť, tak proste nezrobíš nič. Sám neviem čo mám robiť teraz. A to som chcel ešte aj CMS také jednoduché, ale to tiež asi nebude len tak. Každopádne ďakujem za to, že ste odpisovali a čo to poradili. 

Nahlásit jako SPAM
Kit+15
Guru
4. 11. 2017   #18
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
6. 11. 2017   #19
-
0
-

Proste si udelas cast, ktera vybira/uklada data ze/do zdroju (soubory, sql, mail).
Dalsi cast, ktera provadi modifikace, nejakym zpusobem je upravuje, pro soubory odstranuje diakriitiku, z html kodu od uzivatele odstranuje tagy nebo omezuje jejich druh, ...
A potom mas cast, ktera zobrazuje data uzivateli.

$data = $ZDROJE->sql('seznam_uzivatelu');
$tab = $MODIFIKACE->tabHTML($data);
$VIEW->add('content',$tab);
$VIEW->add('title','Seznam uzivatelu');
echo $VIEW->renderPage();
A muzes mit class, ktera ma vsechno tohle v sobe. Treba komentare k clanku, cteni / zapis, formatovani pro uzivatele, formular pro napsani textu, ... A podobne si rozdelit program, nejdriv, pokud to jde, si data vyahnout z db, pak s nima neco provadet a nakonec je zobrazit.
Spousta lidi ma odkoukane ze skolnich prikladu, kde ucitel micha vybirani sql dat a hned tam ma echo pro zobrazeni v cyklu. Nevyhoda je neprehlednost a ve vetsine pripadu i pomalejsi zpracovani, kdyz musi server data odesilat po nudlickach, cekat na potvrzeni a pak muze pokracovat v programu dal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:f194:f2...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

MVC 4 — založil Navstevnik

MVC — založil rout

MVC — založil Sony

Problém s MVC — založil Marek

MVC vs WebForms — založil qwertys

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý