Jaký programovací jazyk zvolit? – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jaký programovací jazyk zvolit? – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.comJaký programovací jazyk zvolit? – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

Siopaulo0
Duch
1. 11. 2017   #1
-
0
-

Rád bych naprogramoval aplikaci pro webové prostředí a to samé, aby fungovalo jako aplikace v mobilu. Na stránce nebo v aplikaci by byl obrázek (bitmapa, rastr) do kterého by příchozí návštěvníci mohli něco online zakreslit (pixelový bod, či čáru dle vybraného nástroje a barvy). Obrázek by se tak průběžně ukládal a uchovával zásahy návštěvníků. Mám zkušenosti s programováním ve Visual Basic v Excelu a vím, že programování jako takové zvládnu. Otázka tedy je jaký vhodný programovací jazyk zvolit pro daný účel? Napadají mne jazyky C# .NET, Java nebo JavaScript. Jde o to kde hledat ty správné ovladače, knihovny, které by mi při práci pomohli. Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.171.–
peter
~ Anonymní uživatel
3732 příspěvků
1. 11. 2017   #2
-
0
-

Kdybych to delal ja, volim, co znam.

php/mysql -> stranka ze serveru -> javascript pro cast u uzivatele na kresleni / autorefresh -> posle na server -> php / mysql

A ted je jen treba zvolit nejake usporne reseni, aby se odesilalo jen, kdyz uzivatel klikne odeslat nebo treba v casovem intervalu, pokud uzivatel udela zmeny (cili neco jako chatovani).
Pro zacatek se daji pouzit navody na Guestbook / Knihu navstev, mozna Pocitadlo zobrazeni stranky. To pak vic a vic komplikovat az do konecne podoby.

Zalezi na tom, co chces, aby to delalo, k cemu to bylo. Jestli treba budou skupinky uzivatelu, treba 30 skupin a v kazde treba 5 lidi. Kazda skupina pracuje se stejnym obrazkem, jen zmeny uvidi lide ve skupine, tak je databaze dobra (mysql). Jinak by se to samozrejme dalo resit pres soubory, ale to casem zjistis, ze neni dobre reseni. Pokud teda primo nepotrebujes ukladat obrazkova data (tam uz by slo o soubory, asi), ale jedna se treba o pridavani bublinek do obrazku nebo treba hrani piskvorku a tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:50c5:ea...–
1. 11. 2017   #3
-
0
-

Pokud chceš dělat něco webového, tak se s největší pravděpodobností neobejdeš bez html a css, pro akce prováděné na straně klienta pak javascript. Webové aplikace často spolupracují s databází, takže SQL. Pokud máš zkušenosti s VB nebo C#  a nevadí ti, že to poběží na Windows a IIS, můžeš použít "microsoftí" řešení s frameworkem ASP .NET a databází MS SQL. Výhodou je, že používáš MS VS a programovací jazyk, který znáš, k tomu framework nabízí hromadu hotových věcí. Pokud má webový server jít na Linuxu, jednoznačně php a MySQL. Pokud jsi někdy dělal v C, přeučit se na javascript a php nebude těžké.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
peter
~ Anonymní uživatel
3732 příspěvků
1. 11. 2017   #4
-
0
-

Tak, s JS to neni tak lehke se domluvit, ale vetsinou se da reseni vygooglovat. Ohledne obrazku je vyhodnejsi pracovat s canvas. Ale ten zas nemusi prohlizece uplne podporovat. Ale lze to i resit jinak. Fakt hodne zalezi na tom, co ten program ma presne delat, kdyz se hleda reseni pro js.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:50c5:ea...–
Siopaulo0
Duch
2. 11. 2017   #5
-
0
-

Děkuji za návrhy. Nějak se tím ještě musím prokousat a trochu si něco o různých způsobech přečíst. Začnu s pár experimenty s JS, Canvas a SignalIR ... nevím jestli budu potřebovat k tomu ASP.NET. Z toho vyplynou další postřehy, tak se pak zase ozvu. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.171.–
Kit+15
Guru
2. 11. 2017   #6
-
0
-

#5 Siopaulo
ASP.NET s tím vůbec nemusí mít nic společného. Fungule kloudně jen na serverech od Microsoftu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+15
Guru
2. 11. 2017   #7
-
0
-

#5 Siopaulo
Pokud bys netrval na rastrové grafice, tak pro vektorovou grafiku bys mohl využít SVG. Mohl bys pak s jednotlivými nakreslenými objekty manipulovat.

Proč nechceš použít cloudové řešení, u kterého to bývá už vychytané?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Siopaulo0
Duch
3. 11. 2017   #8
-
0
-

Díky za odpověď. Já jsem opravdu na začátku. Mám myšlenku a teď hledám způsob jak ji technicky sám realizovat, takže zatím mám dost mezery ve znalostech technologií. Jaké máš na mysli cloudové řešení? Určitě pokud mi něco takového usnadní práci, tak to rád využiji. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.73.103.–
Kit+15
Guru
3. 11. 2017   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.240.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Siopaulo0
Duch
4. 11. 2017   #10
-
0
-

#9 Kit
Děkuji, Určitě zajímavé. Řeším tedy něco jiného ... spíše experiment ... až budu mít výsledky rád se někdy pochlubím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.73.103.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý