Triangle validity test in C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Triangle validity test in C – C / C++ – Fórum – Programujte.comTriangle validity test in C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Karolina
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
1. 11. 2017   #1
-
0
-

Ahoj vsem, 

nebyl by tu nekdo tak hodny a pomohl mi s ukolem? V programovani jsem relativni zacatecnik a obavam se, ze tohle zadani je nad moje sily a chapani. Domnivam se, ze to ma byt sestrojene jako array[pocet_trojuhelniku][3].

1. Uzivatel ma byt vyzvan k zadani cisla (mnozstvi kontrolovanych trojuhelniku, >= 1, < UCHAR_MAX, musi to byt integer). To, myslim, mam v poradku.


int pocet_trojuhelniku;
int check = 0;
char letter_check;
float trojuhelnik[pocet_trojuhelniku][3];


do
{
  printf("Please enter the number of triangles to check: \n");
  scanf("%d", &anzahl_d);
  scanf("%c", &letter_check);


  if(letter_check != '\n')
  {
    while(getchar() != '\n')
    {
    }
    check = 0;
  }


  if(anzahl_d >= 1 && anzahl_d < UCHAR_MAX)
  {
    check = 1;
  }
  if(pocet_trojuhelniku < 1 || pocet_trojuhelniku > UCHAR_MAX)
  {
    printf("[ERR] Invalid number of triangles.\n");
    check = 0;
  }
}
while(check == 0);

2. Uzivatel ma byt pocet_trojuhelniku-krat vyzvan k zadani velikosti stran ( > 0.0, < FLT_MAX, musi to byt float). A tady uz mam problemy s kontrolou, zda je vse zadano v poradku.

int counter;


for(counter = 0; counter < anzahl_d; counter++)
{
  printf("Please enter the first number of the triplet: \n");
  scanf("%f", &dreieck[counter][0]);


  printf("Please enter the second number of the triplet: \n");
  scanf("%f", &dreieck[counter][1]);


  printf("Please enter the third number of the triplet: \n");
  scanf("%f", &dreieck[counter][2]);
}

Kdyz jsem se snazila uplatnit vyse uvedene do, if, while, tak mi chodila hlaska "Segmenation fault".

A dal uz jsem uplne ztracena....

3. Razeni kazde trojice cisel (velikosti stran) od nejmensiho po nejvetsi. (bubble sort?)

4. Na zaklade a+b>c, a+c>b, b+c>a ma byt urceno, zda se jedna o trojuhelnik. Vystup ma vypadat takto: Triplet [number] (a=[a], b=[b], c=[c]) is a triangle. (prip. is NO triangle).

5. Pro kazdou trojici ma byt urceno, zda se jedna o rovnostranny trojuhelnik (a==b && b==c), rovnoramenny trojuhelnik (a==b || b==c || a==c), pripadne pravouhly trojuhelnik (a*a + b*b == c*c || b*b + c*c == a*a || a*a + c*c == b*b).

Body cislo 4 a 5 se mi podarilo vyresit pouze pro pripad propoctu jednohoh trojuhelniku, nevim, jak to nasadit na pole.


if((a + b) > c)
{
  if((a + c) > b)
  {
    if((b + c) > a)
    {
      printf("Triplet (a=%f, b=%f, c=%f) is a triangle.\n", a, b, c);
    }
  }
}


else
{
  printf("Triplet (a=%f, b=%f, c=%f) is no triangle.\n", a, b, c);
}


if(a==b && b==c)
{
  printf("It is an equilateral triangle.\n");
}


if(a==b || b==c || a==c)
{
  printf("It is an isosceles triangle.\n");
}


if(a*a + b*b == c*c || b*b + c*c == a*a || a*a + c*c == b*b)
{
  printf("It is a right triangle.\n");
}
 

6. Pokud by melo po jakemkoli inputu nasledovat EOF, ma byt program bez dalsiho ukoncen.
 

Ukazka, jak to ma vypadat:


Please enter the number of triangles to check: 0

[ERR] Invalid number of triangles.

Please enter the number of triangles to check: 4

Please enter the first number of the triplet: 1

Please enter the second number of the triplet: 2

Please enter the third number of the triplet: foo

[ERR] Invalid number for the triplet.

Please enter the third number of the triplet: 1

Please enter the first number of the triplet: 4.5

Please enter the second number of the triplet: 7.24

Please enter the third number of the triplet: 4.5

Please enter the first number of the triplet: 11.7

Please enter the second number of the triplet: 11.7

Please enter the third number of the triplet: 11.7

Please enter the first number of the triplet: 3

Please enter the second number of the triplet: 4

Please enter the third number of the triplet: 5

Triplet 1 (a=1.000000, b=1.000000, c=2.000000) is NO triangle.

Triplet 2 (a=4.500000, b=4.500000, c=7.240000) is a triangle.

It is an isosceles triangle.

Triplet 3 (a=11.700000, b=11.700000, c=11.700000) is a triangle.

It is an equilateral triangle.

It is an isosceles triangle.

Triplet 4 (a=3.000000, b=4.000000, c=5.000000) is a triangle.

It is a right triangle.

Budu vdecna za jakoukoli pomoc.... 
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.115.239.–
Karolina
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
1. 11. 2017   #2
-
0
-

#1 Karolina
ajaj, misto anzahl_d ma byt pocet_trojuhelniku (chtela jsem to zmenit pro potreby ceskeho fora, no par jsem jich prehledla) :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.115.239.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 11. 2017   #3
-
0
-

#1 Karolina
ani toto moc dobre nepujde:

int pocet_trojuhelniku;
float trojuhelnik[pocet_trojuhelniku][3];

Pokud jsou to globalni promenne, tak  pocet_trojuhelniku bude zarucene 0, coz zase nedava smysl pouzit to jako rozmer pole.

Pokud je to lokalni promenna, tak promenna pocet_trojuhelniku bude neinicializovana (nahodna) hodnota.

Proste udelej pole do velikosti  [UCHAR_MAX][3]  a tam se ti musi vejit jakekoliv zadani poctu trojuhelniku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.41.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Karolina
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
1. 11. 2017   #4
-
0
-

#3 KIIV
 printf("Please enter the number of triangles to check: \n");
  scanf("%d", &pocet_trojuhelniku);

Pocet trojuhelniku urci uzivatel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.115.239.–
1. 11. 2017   #5
-
0
-

Možná jí překladač napíše, že symbol UCHAR_MAX není definován. Takže doplním: 

#include (limits.h)

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Karolina
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
1. 11. 2017   #6
-
0
-

#5 hlucheucho
to tam mam ;-)

#include <stdio.h>
#include <limits.h>
#include <float.h>

int main()

{

...

return 0;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.115.239.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 11. 2017   #7
-
0
-

#4 Karolina
To sice ano, ale to pole uz existuje. Samo se magicky nezvetsi. A staticky alokovane pole ani zmenit nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.41.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
1. 11. 2017   #8
-
0
-

#4 Karolina
Na tvém místě bych se do dynamicky alokovaných polí nepouštěl a použil dostatečně velké pole statické jak radil KIIV. Pokud uživatel zadá počet trojúhelníků menší než je velikost pole, část pole zůstane nevyužitá. Horší by bylo, kdyby zadaný počet byl tak velký, že by se do pole nevešel. Že je to školní úloha (moje domněnka), asi to nenastane.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 11. 2017   #9
-
0
-

#8 hlucheucho
Nenastane, je to primo ze zadani: 

(mnozstvi kontrolovanych trojuhelniku, >= 1, < UCHAR_MAX, musi to byt integer).

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.41.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Karolina
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
1. 11. 2017   #10
-
0
-

#8 hlucheucho
ok, princip asi chapu, to jsem tedy zmenila. diky oboum.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.115.239.–
1. 11. 2017   #11
-
0
-

#9 KIIV
.... a navíc si ty limity v programu kontroluje. Takže opravdu nenastane.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
MilanL+1
Expert
2. 11. 2017   #12
-
0
-

k 3) netřeba sort jde jen o 3 položky stačí ti v cyklu procházení pole trojúhelníků na daném trojúhelníku 3 porovnávací kroky se záměnou stran v poli 

navíc v návaznosti na 3) stačí jen jedna rovnice v bodech  
4) a+b>c

a u 5) na pravoúhlost aa+bb=cc

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
peter
~ Anonymní uživatel
3619 příspěvků
2. 11. 2017   #13
-
0
-

Jj, s tim bubble sortem mi to taky neni jasne. Pro 3 prvky je sort vzdy 2-3 tahy a tak to maji vsechny sorty.

// js~php zapis, neni to c++
function swap (&a,&b) {tmp = a; a = b; b = tmp;}if (a<=b) {  if (b<=c) { return; } else { if (a<=c) { swap(b,c); return; }; swap(b,c); swap(a,b); return; } }
else {  if (b>c) { swap(a,c); return; } else { if (a<c) {swap(a,b); swap(b,c); return;}; swap(a,b); return;} }

Ale bublani je mozna prehlednejsi, jenze tam mas konstantne 3 tahy, ify. 

// js~php zapis, neni to c++
function swap (&a,&b) {tmp = a; a = b; b = tmp;}
if (a>b) {swap(a,b);}
if (b>c) {swap(b,c);}
if (a>b) {swap(a,b);}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
peter
~ Anonymní uživatel
3619 příspěvků
2. 11. 2017   #14
-
0
-

4) a+b>c, a+c>b, b+c>a, viz MilanL
Tam se jedna o sestrojitelnost trojuhelniku. Pokud to seradis, bod zadani 3, tak pokedu dve nejmensi strany jsou vetsi nez treti, je to trojuhelnik. Takze staci po serazeni a + b > c.
Kdyz to neplati, tak dostanes jen tohle /---------\ nebo =------=, cili, ty strany jsou tak kratke, ze se neprotnou.

Pole. google.com = c++ pole 

#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;

int main(void) // nejaka zakladni funkce c++, pro c asi bez ni, ja delam spis s php :)
  {
  const int delkaPole = 10;
  int pole[delkaPole];
  for (int i = 0; i < delkaPole; i++) // naplneni
    pole[i] = i + 1;
  for (int i = 0; i < delkaPole; i++) // vypis hodnot
    cout << pole[i] << ' ';
  return 0;
  }
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Test — založil Zdeny

AND vs TEST — založil Ato

Just test — založil Danstahr

C++ test — založil Mortimer

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý