Porovnání tří celých čísel – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Porovnání tří celých čísel – C / C++ – Fórum – Programujte.comPorovnání tří celých čísel – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

10. 11. 2017   #1
-
0
-

Ahoj,

potřeboval bych pomoc při řešení úlohy:Napište program, který seřadí tři celá zadaná čísla podle velikosti.

Dokážu vytvořit příkaz pro určení největšího čísla z trojice, ale ne, jak se seřadit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.67.–
10. 11. 2017   #2
-
0
-

Jedna možnost je najít si quick sort. Druhý postup je najít největší a nejmenší. Jinak by šlo porovnat např. první dvě, seřadit je. Pak zjistit, kam třetí číslo patří:
1. Třetí číslo je menší než meší číslo z již seřazené dvojice, pak je nejmenší
2. Třetí číslo je větší než větší číslo z již seřazené dvojice, pak je největší
3. neplatí ani bod 1. a ani 2., pak je uprostřed mezi nimi.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
10. 11. 2017   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.67.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
10. 11. 2017   #4
-
0
-

Zkus to jak napsal hlucheucho. Seřaď dvě a rozhodni kam vložit třetí. To bude o hodně jednodušší. A pak se ti bude hodit až budeš řadit libovolný počet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
10. 11. 2017   #5
-
0
-

"seřaď" jako prohoď jim hodnoty, když to bude potřeba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Mateo2000
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
12. 11. 2017   #6
-
0
-

Nemohli byste mi to napsat, píšu to cely víkend ????

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.67.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
12. 11. 2017   #7
-
0
-

   

if (a < b) {
	int t = a;
	a = b;
	b = t;
}
if (c > a)
	printf("%d %d %d\n", c, a, b);
else if (c > b)
	printf("%d %d %d\n", a, c, b);
else
	printf("%d %d %d\n", a, b, c);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Podobná vlákna

Zadani celych cisel — založil gumibeer

Posloupnost celých čísel — založil Dmitriy

PHP zaokrúhelnie celých čísel — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý