Nefunguje pristup do databaze z PHP – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefunguje pristup do databaze z PHP – MySQL – Fórum – Programujte.comNefunguje pristup do databaze z PHP – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Radkus
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 11. 2017   #1
-
0
-

Zdravim, nedokazu se pripojit k databazi phpMyAdmin pres php. Kdyz zadam 127.0.0.1/phpmyadmin, tak se prihlasim v pohode. Kdyz to zkousim pres php, tak to nejde.

Zkusil jsem dva zpusoby. Jeden starsi pres mysql_connect 

<?php
echo "spojování...<br>";
$spojeni = mysql_connect("localhost", "uzivatel", "heslo");

echo "zkouška<br>";
if(!$spojeni):
   echo "ERROR: nelze navázat spojení s databázovým servrem !!!";
else: echo "Spojení navázáno.<br>";
endif;
?>

zde se mi na stránce akorát vypíše "spojování..." a tím to skončí.

Druhy zpusob pres mysqli

<?php
$servername = "localhost";
$username = "uzivatel";
$password = "heslo";
$database = "nazevdatabaze";
echo "spojování...<br>";
$mysqli = new mysqli($servername, $username, $password, $database);
echo "zkouška<br>";
if ($mysqli->connect_error) {
    die("Connection failed: " . $mysqli->connect_error);
else echo "Spojení navázáno.<br>";
?>

Tak tady to vypise 

"Tato stránka nefunguje Web 127.0.0.1 momentálně tento požadavek nemůže zpracovat."

Netusite prosim nekdo, kde je chyba? Jestli to pomuze, delam to v Linuxu.

Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.228.–
Kit+12
Guru
15. 11. 2017   #2
-
0
-

#1 Radkus
První způsob už v PHP 7.0 nefunguje. Byl jsi varován 4 roky, že fungovat nebude.

V druhém způsobu ti chybí pravá složená závorka před else. Kdybys měl zapnuto vypisování chyb, viděl bys to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3028 příspěvků
16. 11. 2017   #3
-
0
-

#2 Kit
Problem je, ze kdyz to ladis na serveru, tak default jsou vypisy zakazane a myslim, ze to ani jako user zmenit nemuzes. Takze mu hodi bilou obrazovku a tim konci.
Nicmene, lze ten php spustit lokalne na svem pc, tyhle chyby by mu to vypsalo. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:d4a2:ed...–
Kit+12
Guru
16. 11. 2017   #4
-
0
-

#3 peter
I na serveru se to dá selektivně zapnout, když spouštíš testy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Radkus
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
16. 11. 2017   #5
-
0
-

#2 Kit
jj, složené závorky, to byla ta chyba. Děkuji moc :-)

Výpis chyb jsem si již také zapnul a fakt to pomáhá :-).

Ten starý způsob jsem použil z jedněch stránek, co jsem dělal, před asi 10 lety, teˇjsem zase po dlouhé době potřeboval udělat si něco s databázemi a už to nešlo. Každopádně děkuji moc za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.228.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý