Dynamický formulár a ukladanie do databázy – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dynamický formulár a ukladanie do databázy – PHP – Fórum – Programujte.comDynamický formulár a ukladanie do databázy – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Anonym54768
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
21. 11. 2017   #1
-
0
-

Ahojte,

mám dynamický formulár, kde ukladám aj inputy vytvorené javascriptom.

Viem si všetky údaje a názvy inputov vyzbierať a aj vypísať. 

cez:

foreach ($_POST as $key => $value)
{

}

Premýšľam ale, akým spôsobom ich prerozdelím a insertnem do dvoch rôznych tabuliek.

Potrebujem prvých 6 inputov dať do tabuľky abcd a druhých 6 a viac (podľa dynamicky vytvorených inputov) do efgh. 

Vôbec nemám nápad ako to jednoducho a funkčne zapísať do daného foreach. 

Keďže ich môže byť aj 200 a keby zadám INSERT INTO tabulka (stlpec1,stlpec2,stlpec3...) tak by to mohlo uložiť aj niečo iné.

Neviem či zle uvažujem, alebo ako, ale budem určite rád, ak mi niekto pomôže.

Rátať v hidden inpute počet vytvorených inputov cez javascript a vytvorenie cyklu nevidím ako šťastné riešenie.

Ďakujem pekne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
peter
~ Anonymní uživatel
3028 příspěvků
21. 11. 2017   #2
-
0
-

Mas to v poli, ne?

name="inputy1[]"
name="inputy2[]"
nebo
name="inputy1[0]"
name="inputy1[1]"
nebo
name="inputy1[jmeno]"
name="inputy1[prijmeni]"
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:824:e3d...–
Anonym54768
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
21. 11. 2017   #3
-
0
-

#2 peter

No inputy sa generujú takto, toto je základný:

<input type="text" name="nazov_1" class="input" placeholder="Názov položky">

A cez JS sa pridávajú ďalšie ako nazov_2 nazov_3...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
peter
~ Anonymní uživatel
3028 příspěvků
21. 11. 2017   #4
-
0
-

pro ten sql dotaz jde, kdyz to mas v poli, pak napsat

$pole; // [a=>1, b=>2, c=>3]
$cols = array_keys($pole); // [a,b,c]
$cols = "`".implode("`,`",$cols); // `a`,`b`,`c` // ` sql zpetna uvozovka
$values = "'".implode("','",$pole); // '1','2','3' // ' obycejna uvozovka

Jen bys mel predtim mich cyklus (foreach), ktery zkontroluje keys, zda neobsahuji zavadny znak a totez s values.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:824:e3d...–
peter
~ Anonymní uživatel
3028 příspěvků
21. 11. 2017   #5
-
0
-

*mit ne mich

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:824:e3d...–
Kit+12
Guru
21. 11. 2017   #6
-
0
-

#4 peter
Nedávej sem skripty s SQL injection.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3028 příspěvků
22. 11. 2017   #7
-
0
-

Predpokladam, ze ten cyklus si umi napsat sam, ktery mu escapuje key a values :)
Vzdycky muzes prijit s vlastnim lepsim resenim, jak dat do sql dotazu 0-99 sloupcu.
Takovy priklad z praxe, sber vedeckych publikaci statem od skol, dokumentace k xml obsahuje popis policet tusim R1 az R120. Neco je nazev clanku, datum vydani, autori, ... A ted potrebujes udelat update dotaz :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2cc9:31...–
peter
~ Anonymní uživatel
3028 příspěvků
22. 11. 2017   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2cc9:31...–
KIIV
~ Moderátor
+42
God of flame
22. 11. 2017   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.151.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

Dynamický formulář — založil Tomass

Ukladanie dat — založil WraCkeR

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý