Pomoc k maturitě – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc k maturitě – PHP – Fórum – Programujte.comPomoc k maturitě – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
22. 11. 2017   #1
-
0
-

1.  Tvorba aplikací (výpočty)

(Požadované znalosti - programování v C nebo Pascalu, DELPHI, JavaScriptu, XHTML, CSS)

V Pascalu nebo v C, v DELPHI a v JavaScriptu naprogramujte aplikaci, která bude umět

vypočítat obvod, obsah (povrch, objem) rovinných útvarů (těles). Vzorce budou přiloženy. Ve všech programech budou uvedeny stručné komentáře.

Aplikace bude obsahovat kontrolu vstupních údajů.

V Pascalu nebo C se bude program opakovat.

V JavaScriptu se dle výběru zobrazí navíc obrázek a vzorce.

Další požadavky na design i funkčnost budou upřesněny v zadání.

2.  Tvorba dynamických webových stránek

(Požadované znalosti - XHTMl, CSS,JavaScript, PHP)

Webové stránky budou obsahovat úvodní stránku vytvořenou tak, aby co nejpřesněji

odpovídala předloze přiložené k zadání a dvě varianty stránek:

varianta s pevnou šířkou stránek a s horním menu
varianta s šířkou dle okna prohlížeče a s bočním menu.

Úvodní stránka bude obsahovat odkazy na výše uvedené varianty stránek.

Texty k tvorbě stránek i obrázky budou k dispozici. Obě varianty mohou mít

stejný obsah, ale budou se výrazně lišit designem. Na všech podstránkách bude copyright,

jméno a příjmení autora stránek. Menu bude uloženo do samostatného souboru a vloženo do podstránek pomocí příkazu PHP. Obdobně i další části stránek opakující se na všech

podstránkách. Další požadavky na design i funkčnost budou upřesněny v zadání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.104.–
peter
~ Anonymní uživatel
3027 příspěvků
22. 11. 2017   #2
-
0
-

Chi, to muzes cele delat v js :) Html kod se da js da vypsat jako 

<div id=xxx></div>
<script>
x = "\ // to zpetne lomitko tam musi byt, ukonceni radku otevreneho stringu
<div>\
  ahoj\
</div>\
";
function $(id) {return document.getElementById(id);}
alert(x); // vypis alert okna
document.write(x); // vypis html radku do stranky
document.getElementById('xxx').innerHTML = x; // vypis html radku do divu, prepsani divu
$('xxx').innerHTML = x; // vypis html radku do divu, prepsani divu (totez, co predchozi, vyuziti funkce $())
</script>

Jakoze html kod te stranky by mohl vypadat treba. Z toho by byl uplne paf :) Menicko, css a treba i obrazky by si musel najit v tom js. Tam muzes dat totiz i obrazky ve formatu base64.

<head id="head"></head>
<body>
  <div id="page"></div>
  <script src="pages.js"></script>
</body>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2cc9:31...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Úkol k maturitě — založil Romík644

Pomoc — založil selkir

Pomoc — založil Kuba

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý