Nefunkční kodovaní UTF-8 – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefunkční kodovaní UTF-8 – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comNefunkční kodovaní UTF-8 – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Arbys
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 11. 2017   #1
-
0
-

https://ctrlv.cz/shots/2017/11/22/rUtR.png

Ahoj,
mám na své webové stránce problém s kodováním. V hlavičce mám nastaveno

<meta charset="utf-8">,

používám font Titillium Web který mám linknutý z google fontů plus tam mám i Latin Extended

<link rel="nofollow" href="fonts.go­ogleapis.com/css?fa­mily=Titillium+Web&sub­set=latin-ext" rel="stylesheet">

který jak jsem testoval v jiném souboru funguje s diakritikou skvěle. Přesto se mi jakákoliv diakritika zobrazí jako kosočtverec s otazníkem uvnitř, viz screen. Hledám radu, která mi pomůže vyřešit tento problém, děkuji.

Připojen obrázek.

https://ctrlv.cz/shots/2017/11/22/rUtR.png

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.117.–
weroro0
Návštěvník
22. 11. 2017   #2
-
0
-

Charset v hlavičke ešte nič neznamená. Je potrebné aj samotný súbor uložiť v danom kódovaní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.156.–
Javascript (ES5, ES6+) / Typescript Developer, Vanilla Front-end ninja, HTML, CSS specialist

Hlúpa otázka vzniká ako reakcia na nedostatok relevantných informácií.
peter
~ Anonymní uživatel
4009 příspěvků
23. 11. 2017   #3
-
0
-

Posli link.

Prohlizec si vybira kodovani:
- co mu posle server (php header() / iconv())
- sam si urci podle obsahu
- co mu napises do html meta

Proste, kdyz je tam kodovani win-1250 nebo latin-1 ze serveru, tak si to neprepina na utf-8 a ten meta tag vesele ignoruje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:b01b:ab...–
weroro0
Návštěvník
23. 11. 2017   #4
-
0
-

#3 peter
On to nemá na žiadnom servery (ani localhost). Spúšťa to priamo z disku, takže header charset to nebude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.235.54.–
Javascript (ES5, ES6+) / Typescript Developer, Vanilla Front-end ninja, HTML, CSS specialist

Hlúpa otázka vzniká ako reakcia na nedostatok relevantných informácií.
peter
~ Anonymní uživatel
4009 příspěvků
23. 11. 2017   #5
-
0
-

weroro - Jo tak, to jsem si nevsiml, obrazek nekoukal, v textu to nezminil,  ze to ma pres file///. To je vlastne dalsi problem, jak pises, soubor je treba ulozit jako utf8. Win defaultne uklada jako win1250.
Zkusil bych na editaci PSPad, ten umi vytvorit utf8 a tusim i konvertovat.Pripadne v nem udelat utf8 a prec ctrl+c/v tam prenest obsah.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:b01b:ab...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

UTF-8 kódování — založil sigf07

Kodování emailu, utf-8; mail — založil Bryant

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý