Windows komiplátor – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Windows komiplátor – C / C++ – Fórum – Programujte.comWindows komiplátor – C / C++ – Fórum – Programujte.com

richard.zavodny0
Návštěvník
1. 12. 2017   #1
-
0
-

Ahoj, pro psaní programů v C++ a používám kombinaci Atom + GCC, ale nyní potřebuju použít Windows.h knihovnu, tím pádem kompilace ve Windowsím prostředí... Jde mi jen o to zkompilovat a vyzkoušet, samotný kód psát v Atomu na Fedoře. Je tady možnost MinGW, ale to se mi nelíbí z toho důvodu, že to je jen jakási nádstavba nad GCC. Zkrátka chci abyste mi doporučili nějaký kompilátor pro Windows, aniž bych musel instalovat Visual Studio, kopírovat(otevřít) soubor s C++ kódem a ten potom zkompilovat. Nejvíce by mi seděla příkazová řádka. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.189.–
Programátor, Kóder, Grafický designér, Kritik, zastánce Open-Source a Linuxu.
JerryM0
Věrný člen
1. 12. 2017   #2
-
0
-

#1 richard.zavodny
no je tady Dev C++

http://cs.uno.edu/~jaime/Courses/2025/devCpp2025Instructions.html

ale Visual Studio 2017 je mnohem mnohem mnohem lepší ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:543d:...–
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
1. 12. 2017   #3
-
0
-

#1 richard.zavodny

Asi hledáš spíš jednoduché ide než jen samotný překladač (mingw gcc pak jde integrovat do lecjakého ide)

Mingw není tak úplně nastavba, sice obsahuje gcc ale umí překládat nativní Windows binárky (tj volání winapi není problém).

Atom neznám, ale co jsem četl tak je to víceméně jen lepší textový editor. Takže by integrace s mingw-gcc by měla být možná.

Pokud hledáš něco hotového ale né tak těžkotonážního jako visual studio tak http://www.codeblocks.org/downloads má i instalátor s integrovaným TDM-GCC což je takové upgradované mingw-gcc  - takže to pak funguje out-of-the-box.

Nejspíše by šel mingw-gcc integrovat i do visual studio code (hodně lehoučké IDE - možná něco jako ten atom)- ale s tím nemám moc zkušeností.

Dalším "volným" překladačem je clang - taková celkem moderní alternativa k gcc, ale to je také překladač bez IDE (myslím že by mněl též běžet s CodeBlocks to ale nemám to vyzkoušené)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a02:768:3e0f:396:243a:15...–
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
1. 12. 2017   #4
-
0
-

#3 Ovrscout

Nějak jsem se nechal unést, a teprve po odeslání jsem si všiml že chceš spíš příkazovou řádku.
I tak ti to snad pomůže a některý z těch tří si vybereš :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a02:768:3e0f:396:243a:15...–
richard.zavodny0
Návštěvník
1. 12. 2017   #5
-
0
-

No, IDE právě nechci no. Atom je prostě něco jako Sublime text. Já v něm píšu všechno a kompiluju externě v terminálu. Jenže teď přišel Windows a jak říkám, chci se držet toho způsobu, na který jsem zvyklý. :) Proto hledám nějaký ten kompilátor, který "funguje" z uživatelského hlediska podobně jako GCC. Díky za reakci. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.189.–
Programátor, Kóder, Grafický designér, Kritik, zastánce Open-Source a Linuxu.
Jerry
~ Anonymní uživatel
512 příspěvků
2. 12. 2017   #6
-
0
-

těch možností je spousta od stařičkýho Borland C++ po Open Watcom (http://www.openwatcom.org/). Dokonce i Visual Studio 2017 má řádkovej překladač ale musel by sis VS nainstalovat protože samostatně se stáhnout nedá. MinGW funguje celkem dobře. Já osobně bych zvolil řádkovej překladač z VS 2017. Dělal jsem i v DigitalMars http://www.digitalmars.com/, ale přeci jen to je už starší. I když si to mnoho lidí nechce připustit tak překladač ve VS je nejpokročilejší a hlavně má všechno co potřebuješ a je nejstabilnější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:585a:...–
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
3. 12. 2017   #7
-
0
-

#5 richard.zavodny
OK, zkusím to napsat znovu bez balastu o IDE:

Mingw-gcc, tdm-gcc nebo clang jsou praktické ekvivalenty k gcc na linuxu. I ten clang je z velké míry kompatibilní s gcc, první dva jsou porty gcc na Windows.

Ono gcc není jen jedna binárka ale dost velký balík, navíc využívá spoustu utilit v linuxu běžných. Proto jsou ty porty takové větší, ale není se třeba toho bát.

VS je hodně velké a není špatné ale bacha na licenci a edici (express vs commonity), také není tak úplně kompatibilní s gcc.

Ještě je tu cygwin gcc, ale ten je spíš pro portování linuxových věcí na Windows a nevím jak je na tom s podporou winapi. Navíc je to také poměrně velký balík.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a02:768:3e0f:396:3d42:a6...–
Kit+15
Guru
3. 12. 2017   #8
-
+1
-
Zajímavé

#7 Ovrscout
Myslím si, že tady nejde o velikost balíku, ale spíš o vývojářské pohodlí. Nemá přece smysl spouštět IDE jenom kvůli tomu, že chci zkompilovat program. Je to zbytečně zdlouhavé a nedá se to automatizovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý