Priorita pro časovač – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Priorita pro časovač – Java – Fórum – Programujte.comPriorita pro časovač – Java – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Bicek0
Newbie
5. 12. 2017   #1
-
0
-

 Pro časování používám periodický časovač z třídy javax.swing.Timer.

casovac = new Timer(100, this);
casovac.start();

Každých 100 ms je vyvolána akce, kterou obsloužím. Na mém 4-jádrovém počítači vše funguje bez problémů, avšak při přesunu programu na pomalejší 2-jádrový notebook mám např. namísto časování 200 ms odčasováno 215 ms. Na jiném počítači je to už téměř 250 ms. 
(Na počítačích neběží nic náročného.)

 Máte někdo nápad jak zvýším prioritu buď celému programu nebo jen vláknu? Svému vláknu prioritu zvýšit umím, ale toto běží ve vláknu "AWT-EventQueue-0". Jediné, co mne napadá je zvýšit prioritu vláknu v mainu při spouštění programu, ale nejsem si jist, zda je to správná cesta.

Předem děkuji za vaše nápady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.73.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
295 příspěvků
10. 12. 2017   #2
-
0
-

Ono hodně záleží, co chceš vlastně takto periodicky vykonávat a jak dlouho trvá samotná úloha v tom timeru.

Každpádně timer, který jsi použil je určený pro updatování na vlákně swingu. Tj. pokud máš grafickou aplikaci a šaháš v té úloze na prvky v gui tak je tohle ten timer, který bys měl použít. Ale ta úloha by měla být opravdu rychlá, jinak by bylo lepší použít swingworker.

Pokud nemáš gui aplikaci, tak by bylo lepší použít timer z knihovny java.util. Což by možná mohlo tvůj problém vyřešit.

Další varianta je vytvořit si vlastní vlákno a hlídat si ten čas sám. Vláknu můžeš nastavit i prioritu, takže by ses možná dostal k tomu, co potřebuješ.

Ale hodně záleží na tom, co vlastně děláš v timeru a ve vláknech okolo. Nemyslím si, že by měl mít libovolný z obou procesorů problém stíhat ten interval. Já bych rozhodně doporučil timer z java.util (pokud nešaháš na gui ale i to se dá ošetřit).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.237.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Priorita & Timer — založil Trebor

Priorita programu — založil Spectator

Priorita operáturů — založil David10101

Vlakna(Threads) - priorita — založil NotBeginner

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý