Funkce, která načítá – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funkce, která načítá – C / C++ – Fórum – Programujte.comFunkce, která načítá – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Kaalc0
Duch
8. 12. 2017   #1
-
0
-

Zdravím, neměl by někdo radu, jak naprogramovat funkci, ve které budu načítat hodnoty a ty pak ukládat do proměnných ve funkci main? (viz. obrázek). Předem díky za odpověď :) 

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.61.–
8. 12. 2017   #2
-
0
-

Jinak řečeno, napiš funkci, která příjme co uživatel nadatlil na klávesnici. V C jsou funkce pro čtení z klávesnice, např. scanf. Zadání umožňuje načíst všechny tři hodnoty oddělené vhodným oddělovačem (mezera?) zaráz nebo je vyžádat od uživatele po jedné.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Kaalc0
Duch
8. 12. 2017   #3
-
0
-

Aha. Díky. To mi nedošlo, že to jde takhle jednoduše... Ovšem v tomto příkladě si myslím, že už budu muset psát opravdu funkci, která bude mimo main. Nebo je to opět stejný případ, že to jde jednoduše přes scanf();, tak aby bylo dodrženo zadání? 

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.61.–
Kit+15
Guru
8. 12. 2017   #4
-
0
-

#3 Kaalc
Napiš si funkci, do které dáš volání scanf(). Ovšem podle zadání tam toho budeš muset napsat přece jen trochu víc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
8. 12. 2017   #5
-
0
-

Na čtení po jednotlivých znacích je vhodná jiná funkce. Tu vložíš do cyklu. Ukončovací podmínka je "načetl \n". Při každém průběhu cyklu kontroluješ počitadlo znaků, zda se "vejdeš" do daného pole. Pokud ano, uložíš znak a inkrementuješ počitadlo, pokud ne vypíšeš chybovou hlášku a ukončíš načítání. Hodnotu počitadla pak vracíš jako návratovou hodnotu. Počitadlo znaků lze použít současně jako index prvku pole. Pozor na meze pole: první prvek pole má index 0, poslední (délka pole - 1). Proto je pořadí úkonů uložit prvek a inkrementovat počitadlo. Důležitá je také inicializace proměnné.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Kaalc0
Duch
8. 12. 2017   #6
-
0
-

Super. Mám to. Díky moc všem :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.61.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý