potřeboval bych pomoc s napsáním kódu, který vyhledá text v textu, kde se nerozlišuji velká a malá písmena a řekne mi pozici, kde se text nachází, popřípadě několik pozic pokud se tam hledaný text objevuje několikrát. Prakticky mám dva řetězce, oba dynamicky alokoji (realokuji). Do prvního řetězce načítám normálně text a do druhého načítám pak hledaný text. Zkoušel jsem knihovní funkci strcasestr, ale ta mi dělala problém, když jsem napsal do 1 řetězce (Ahoj jak je) a do druhého jen (je), tak mi to v textu slovo "je" nenašlo, ale když jsem chtěl hledat jen (ahoj), tak mi to daný text našlo.
Následně jsem zkusil prohledat text přes for cyklus a pointery, kde jsem ale narazil na problém s velkými a malými písmeny.
Teď si nejsem jistý jakým směrem bych se měl dále vydat. Byl bych rád kdyby jste mě dokázali nasměrovat správným směrem. Děkuji
Prohledat pomocí cyklu je správná cesta, akorát se podívej, jak se v ASCII tabulce liší malá a velká písmena. Buď oba řetězce nejdříve zkonvertuješ např na malá písmena nebo to vyřešíš až při porovnávání.
Vážně by to nešlo pouze pomocí knihovní funkce + nějaké úpravy? Už takhle jsem upravoval mezní hodnoty jen aby se mi načítali písmena pomocí ASCII tabulky a nejsem si jist, jestli vím, jak zkonvertovat globálně oba řetězce při úpravě na malá písmena.
#4KIIV
Super moc děkuji. Napsal jsem si dvě funkce ve kterých používám toupper a strcasestr. Šel jsem to zkusit a pořád mi to nefungovalo, tak jsem zkusil vždycky před cyklem vyprázdnit daný řetězec a už to šlape.