C, Hledání substringu v stringu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C, Hledání substringu v stringu – C / C++ – Fórum – Programujte.comC, Hledání substringu v stringu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
EaZy0
Duch
17. 12. 2017   #1
-
0
-

Zdravím,

moc se omlouvám, že zakládám zase nové vlákno, ale staré jsem již bohužel zavřel.
Potřeboval bych rychle pomoci s jistým problémem. Načítám znaky do řetězce, pokud znak není v intervalu od 'A' do 'Z' nebo 'a' do 'z', tak je nenačítám a nahrazuji je mezerou. Samozřejmě více mezer za sebou smrsknu do jedné. Mám funkční algoritmus, který mi ignoruje malé a velká písmena,  a který mi ignoruje \n. 
Problém je když načtu text a chci v něm vyhledat sousloví.

Ahoj, jmenuji se EaZy
a potřebuji radu,
protože nevím.

Když vyhledám "Ahoj jmenuji se" -> tak to najde.
                          "radu" -> tak to najde.
                          "protože" -> tak to najde.
                          "EaZy a" -> tak to najde.
                          "radu protože" -> tak to daný substring nenajde.

Problém je teda pouze v případě, když mám slovo oddělovač \n slovo.
Budu rád za jakékoliv nápady ohledně vyřešení tohoto problému.

Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.110.–
gna
~ Anonymní uživatel
479 příspěvků
17. 12. 2017   #2
-
+1
-
Zajímavé

Tipnul bych, že máš chybu v tom smrsknutí více mezer na jednu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 12. 2017   #3
-
+1
-
Zajímavé

Ja bych tipl, ze nepouzivas funkci isspace() pro detekci "whitespace". No a zapominas na to, ze pod woknouzama je odradkovani slozene ze dvou znaku: '\r' '\n'

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.163.41.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý