Canvas toDataURL SecurityError – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Canvas toDataURL SecurityError – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comCanvas toDataURL SecurityError – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
18. 12. 2017   #1
-
0
-

Mam programem na miniatury (viz url).
Kdyz pretahnete obrazek z plochy , vyrobi to miniaturu do canvas1 (napravo) a kliknete SaveX, tak se otevre nove okno se zmenseninou.
Kdyz obrazek pretahnete z jine webove stranky, ukazuje v canvas1 zmenseninu, ale po kliknuti na SaveX skonci v konzoli s chybou pro funkci toDataURL (viz kousek kodu dole):

SecurityError: The operation is insecure.

Co s tim? Zkousel jsem googlovat, tam je neco jako document.domain nebo img.crossOrigin, ale neumim to asi pouzit. Kdyz si dam alerty, tak deaulft je oboji null nebo undefined, na img, canvasu, coz by podle dokumentace melo znamenat nastaveni anonymous. Zkusil jsem tam vnutit anonymous, ale pak kupodivu neslo pretahnout ani obrazek do programu
Potreboval bych udelat to, ze ze stareho webu si pretahnu mysi obrazek sem a hnedka z canvas1 ho pretahuji na novy web do vizualniho editoru. Zatim mi to teda tak nefunguje, jen po kliknuti na saveX mi to zobrazi data obrazku v base64.
 

http://mlich.zam.slu.cz/js-imager/image-peter-b.htm

 

MM.func.saveX = function(event)
    {
//    document.domain = ???
    var canvas1;
    canvas1 = MM.imager.obj.canvas1;
//canvas1.crossOrigin = "anonymous" // ??? null
    window.open(canvas1.toDataURL("image/png"));
    event.preventDefault();
    }

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:a888:d5...–
weroro0
Návštěvník
18. 12. 2017   #2
-
0
-

Nebude tam problém cross origin?
Predpokladám, že tá knižnica, ktorú používaš si ten potiahnutý obrázok z iného webu načítava pomocou ajaxu a tým by sa to vysvetlovalo. Vyskúšaj potiahnuť obrázok, ktorý je uložený na tej istej doméne ako tvoja aplikácia tj. http://mlich.zam.slu.cz/.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.235.54.–
Javascript (ES5, ES6+) / Typescript Developer, Vanilla Front-end ninja, HTML, CSS specialist

Hlúpa otázka vzniká ako reakcia na nedostatok relevantných informácií.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
19. 12. 2017   #3
-
0
-

Otevres si ten muj program (ja to mel file:///...), otevres si idnes.cz. Najedes tam na obrazek, zmacknes leve na obrazku, drzis, tahas do druheho okna, polozis. On ti ho pretahne do img a naklonuje do canvas0. A zkopiruje vyrez do canvas1.
Co nejde, je to ulozeni. Coz nedava smysl, kdyz uz to mam v canvas a muzu s tam cmarat, co chci, ze jo. Do canvasu preci zadne viry davat nemuze, ne? Tam je uz jenom pixel grafika.

Jako, samozrejme, ze prvni mne napadlo to zabezpeceni, proto jsem taky googloval, jak to obejit. Bohuzel teda vsechna reseni, co jsem nasel, nebyla uspesna.

Casem to zkusim, ale ted zrovna resim jine veci a nechce se mi premyslet :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:7da3:ed...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
19. 12. 2017   #4
-
0
-

Jo, nevim, zda sis tu stranku otevrel, ale neni tam zadny dalsi kod. Proste pracuji s canvas, event.dataTransfer, FileReader kdyz je to z plochy NEBO img.src=ulr_z_event.dataTransfer. Funkce MM.imager.func.canvas0OnDrop. Takze, mozna, ze to tam bude treba zapsat nejak jinak. Zkusim to zkoumat, az mne prestane bavit kontrolovat novy web, zda mi tam dali vsechno :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:7da3:ed...–
weroro0
Návštěvník
19. 12. 2017   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.235.54.–
Javascript (ES5, ES6+) / Typescript Developer, Vanilla Front-end ninja, HTML, CSS specialist

Hlúpa otázka vzniká ako reakcia na nedostatok relevantných informácií.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
19. 12. 2017   #6
-
0
-

Mozna to souvisi s tim, ze pouzivas mene hodnotny prohlizec :) Ale, nezminil jsem, ze to mam pro Firefox.

objekt.toSource() pouziva firefox, umi prevest na string objekty {a:1,b:2} -> '{a:1,b:2}'

725, ta je toto
url = data.getData('text/html').match(/src\s*=\s*"(.+?)"/)[1]; // img tag
kdyz nepretahujes soubory, ale objekty ze stranky, tak by se to melo pretahovat jako '<img scr="...">', to by melo prave udelat to data.getData('text/html'). A matchem z toho jen dostanes url adresu. Match vyrobi pole, kde je ['<img src="http...">','http://'] (2 prvky v poli) nebo ['<cokoliv bezscr>'] (1 prvek). Takze, pokud tohle selze, tak alert(data.getData('text/html')) musi byt nejspis prazdny.

Testnul jsem to ted primo z toho odkazu, co jsem poslal a ve FF mi to normalne natahlo obrazek, jak z plochy, tak z webove stranky, konkretne z https://testweb.slu.cz/…cnistruktura, to schematko

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:fc10:2c...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
10. 9. 2018   #7
-
0
-

http://mlich.zam.slu.cz/js-imager/image-peter-b.htm

Udelal jsem maly pokrok, mozna. Ono, ted mi to dokaze nacist obrazek z url. Ale neumi udelat export do base64, tlacitko Save. Ale, kdyz se v tom druhem canvas klikne pravym tlacitkem a ulozit obrazek jako, dokaze to asi exportovat do souboru. No, jenze pro web to chci kodovat na base64 do html kodu :)

Kdyz se prehatne obrazek z jine stranky, tak to vypise pri save v konzoly zase problem se zabezpecenim. Konkretne mam v jednom okne url 
https://www.zive.cz/…umbnail.aspx?…
A pretahuji drag drop obrazek do prvniho canvas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
10. 9. 2018   #8
-
0
-

Fiha, zajimave je, ze v IE to projde a zobrazi base64 obrazku :) Tam to ale miri jinou cestou, pres alert 'file'. Ve FF to miri cestou pres url.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
10. 9. 2018   #9
-
0
-

Je v dnešní době něco překvapivého na tom, že skript nemůže k obsahu, ke kterému nemá povolení?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
11. 9. 2018   #10
-
0
-

Jo, pokud to v Edge jede a lze to obejit pres file_get_content.

Hele, ale on se ten script k tomu dostane, zobrazi ten obrazek do obou canvasu. A pravym tlacitkem si ho muzes ulozit. Takze, jediny

Jo, pokud to v Edge jede a lze to obejit pres file_get_content.

Hele, ale on se ten script k tomu dostane, zobrazi ten obrazek do obou canvasu. A pravym tlacitkem si ho muzes ulozit. Takze, jediny problem je, ze ho nedovoli pomoci js ulozit. Takze, bud je neco hrozne spatne v zabezpeceni FF a nebo je to nesmysl.
si ten program zkus, presun si obrazek drag and drop z okna do toho prvniho ramecku. V pohode ho tam zobrazi, zadne CORS neresi. V pohode ho dostanu i do toho druheho. (Ikdyz si ten nejsem jisty, zda nepouziji jen url kvuli cors, uz jsem dlouho ten script neresil :) ). A v pohode pravym tlacitkem v tom druhem je v menu ulozit jako. A neresi to CORS, normalne to ulozi. Nevidim jedinej duvod, proc by to nemohl zkonvertovat na base64 rovnou.

problem je, ze ho nedovoli pomoci js ulozit. Takze, bud je neco hrozne spatne v zabezpeceni FF a nebo je to nesmysl.
si ten program zkus, presun si obrazek drag and drop z okna do toho prvniho ramecku. V pohode ho tam zobrazi, zadne CORS neresi. V pohode ho dostanu i do toho druheho. (Ikdyz si ten nejsem jisty, zda nepouziji jen url kvuli cors, uz jsem dlouho ten script neresil :) ). A v pohode pravym tlacitkem v tom druhem je v menu ulozit jako. A neresi to CORS, normalne to ulozi. Nevidim jedinej duvod, proc by to nemohl zkonvertovat na base64 rovnou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Canvas — založil maral

Kreslenie do Canvas — založil lubo

Vyfarbenie oblasti (CANVAS) — založil Tomáš

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý