Autocomplete a vyhladavanie bez diakritiky/s diakritikou – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Autocomplete a vyhladavanie bez diakritiky/s diakritikou – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAutocomplete a vyhladavanie bez diakritiky/s diakritikou – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

nord0
Návštěvník
19. 12. 2017   #1
-
0
-

Zdravim vsetkych,
mam taky mensi problem s ktorym si neviem dat rady.. 

$('#user-city').autocomplete({
     maxResults: 10,
     source: function(request, response) {
         var results = $.ui.autocomplete.filter({$addresses}, request.term);
         response(results.slice(0, 10));
     }
});

v premennej $adresses mam ulozene mena miest a psc.. Moj problem je ze neviem ako v tychto mestach vyhadavat bez diakritiky.. teda chcem aby napriklad "Čadca" našlo aj ked zadam "cadca" a samozrejme ak zadam s diakritikou, nech to najde tie s diakritikou.. 
Viete mi prosim niekto pomoct ? da sa to nejak rozumne urobit ? 
dakujem za kazdu pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.176.–
peter
~ Anonymní uživatel
3512 příspěvků
20. 12. 2017   #2
-
0
-

To resi databaze sama, ne? Pri spravnem kodovani.
Pokud ne, tak tam pridej sloupec, do ktereho zapises mesto bez diakritiky.

Javascriptem jenom muzes zbavit text diakritiky. Da se pouzit i str.replace se seznamem znaku.
google = javascript odstraneni diakritiky 

<script language="JavaScript">
<!--
sdiak = "áäčďéěíĺľňóô öŕšťúů üýřžÁÄČĎÉĚÍĹĽŇÓÔ ÖŔŠŤÚŮ ÜÝŘŽ";
bdiak = "aacdeeillnoo orstuu uyrzAACDEEILLNOO ORSTUU UYRZ";
function bezdiak(form)
{
tx = "";
txt = form.txt.value;
for(p = 0; p < txt.length; p++)
{
if (sdiak.indexOf(txt.charAt(p)) != -1)
{
tx += bdiak.charAt(sdiak.indexOf(txt.charAt(p)));
}
else tx += txt.charAt(p);
}
form.txt.value = tx;
}
// -->
</script> 

Nicmene, na server bych poslal verzi s diakritikou s tim, ze v sql dotazu by byli topovane vyrazy, ktere se shoduji s verzi s diakritikou.
'čad'
Čadca
Čadec
cada
cadesiny
Abz jsi nedostal treba vzsledek s tim, ye prvni budou by diakritikz, ikdyz uyivatel yadal s diakritikou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2953:61...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý