Jquery serializeArray POST form – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jquery serializeArray POST form – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJquery serializeArray POST form – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Johny
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
25. 12. 2017   #1
-
0
-

Čaute,

snažím sa odosielať cez Jquery form, všetko je ok, ale narazil som na problém, kedy už viac nechcem zapisovať premennú po premennej a posielať ich cez POST, keďže má už prirpavené dynamické elementy a nikdy dopredu neviem koľko a čoho sa odošle, našiel som možnosť cez serialize array, tu je môj kód:

<script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
<script>
$(document).ready(function(){ $("#form").on("submit", function(e){
	console.log( $( this ).serializeArray() );
  	e.preventDefault()
  	var username        = $("#username").val();
    var password        = $("#password").val();

    var userData = "username=" + username + "&password=" + password;
		console.log('test')
    $.ajax({
        method: "post",
        url: "submit.php",
        data: userData,
        success: function(backData){
            $("#registerOutput").html(backData);
        }
    });
  });
  
});


</script>
</head>
<body>
<form id="form">
  Username <input id="username" type="text" required/>
  Password <input id="password" type="password" required/>
  <button type="submit" id="register">Register</button>
</form>

<div id="registerOutput">

</div>

Hlavne mi ide o riadok s console.log( $( this ).serializeArray() ); kde by to do konzoly malo hodiť všetky odoslané údaje, ale akosi mi to nefunguje a stále mi to posiela len prázdnu Array. Kde je problém, ako to upraviť? Môžem potom ju potom v pohode použiť v AJAX-e ako data: ?

Dík za pomoc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
chita
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
25. 12. 2017   #2
-
0
-

Každý input ve form musí mít atribut name.

Username <input id="username" type="text" name="username" required/>
Password <input id="password" type="password" name="password" required/>
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.198.–
Johny
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
25. 12. 2017   #3
-
0
-

#2 chita

Ďakujem pekne, som si to akosi nevšimol :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Upload jinak než form - post — založil psenik

C++ - get & post — založil FanatiK

Post — založil Václav Žitek

HTTP POST — založil Hirijaka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý