C++- Prosím o pomoc !!! – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++- Prosím o pomoc !!! – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++- Prosím o pomoc !!! – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

30. 12. 2017   #1
-
0
-

Cawte dostali sme zadanie do skoly a musim do odovzdat do 31.12 . Ak by tu bol niekto kto by mi to spravil dal by som mu penaznu odmenu.

V hlavnej časti programu - vo funkcii main(), definujte pole reálnych čísel s počtom prvkov 19. Definujte funkcie pre prácu s poľami podľa zadania (funkcie 01-06) a použite ich v programe tak, aby spracovali toto definované pole. Funkciu 08 použite na začiatku alebo na konci programu, pričom v nej môžete využiť funkciu 07.

Ďalšie pokyny:
- zvoľte vhodné dátové typy, názvy funkcií a názvy parametrov,
- dbajte na prehľadnosť výpistu do konzoly (komunikáciu s používateľom),
- zarovnávajte svoj zdrojový kód, používajte odsadzovanie,
- v zdrojovom kóde môže byť len minimum komentárov.

Definujte a použite nasledovné funkcie:

Funkcia 01:
Funkcia, ktorá vypíše hodnoty z poľa na obrazovku do riadku, pričom hodnoty budú oddelené pomlčkou.

Funkcia 02:
Funkcia, ktorá naplní pole čísleným radom 1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, .., 1/(2 na N). (kde N = veľkosť poľa).

Funkcia 03:
Funkcia, ktorá nastaví všetky položky v poli na rovnakú hodnotu danú parametrom.

Funkcia 04:
Funkcia, ktorá porovná obsah dvoch polí a vráti true, ak sú všetky položky rovnaké, inak vráti false.

Funkcia 05:
Funkcia, ktorá zistí počet hodnôt, ktoré nepatria do intervalu <a, b>.

Funkcia 06:
Funkcia, ktorá zistí, či hodnoty v poli postupne narastajú (napr. 2,5,18,23,24,29). Ak áno, tak vráti true, inak vráti false.

Funkcia 07:
Funkcia zistí, či je číslo N prvočíslo. Ak áno, vráti true. Inak vráti false.

Funkcia 08:
Procedúra vypíše každé druhé prvočíslo do M.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.177.–
Kit+15
Guru
30. 12. 2017   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Martin2510
Ukaž, kolik toho už máš a s kterým příkladem máš potíže.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
30. 12. 2017   #3
-
0
-

#2 Kit
 Mam 1,7,8 

Pomohol by si mi s tym < 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.177.–
Yenkee0
Newbie
31. 12. 2017   #4
-
0
-

Ahoj, tady máš Funkci02 - 05 (u některých je třeba ještě ošetřit vstupy)

F02

int const POCET_PRVKU = 19;
double pole[POCET_PRVKU];
double cislo = 0.5;


for (int i = 0; i < POCET_PRVKU; i++)
{
    cislo = cislo / 2;
    pole[i] = cislo;
}

F03

double parametr;
cout << "Zadejte libovolne cislo: " << endl;
cin >> parametr;

for (int i = 0; i < POCET_PRVKU; i++)
{
    pole[i] = parametr;
}

F04

bool porovnejPole()
{
    int const POCET_PRVKU = 19;
    int i = 0;
    double pole[POCET_PRVKU]
        = { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 };
    double pole1[POCET_PRVKU]
        = { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 };

    for (i = 0; i < POCET_PRVKU; i++)
    {
        if (pole[i] == pole1[i])
        {
            return true;
        }
        else
            return false;
    }
}


int main(int argc, char** argv)
{

    porovnejPole();

    return 0;
}

F05

int zjistiKolikCiselNepatri(int& pocatekIntervalu, int& konecIntervalu, int& pomocna)
{
    int const POCET_PRVKU = 19;

    int i = 0;
    int pole[POCET_PRVKU] = { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 };
    for (i = 0; i < POCET_PRVKU; i++)
    {
        if (pole[i] < pocatekIntervalu || pole[i] > konecIntervalu)
        {
            pomocna++;
        }
    }
    return pomocna;
}


int main(int argc, char** argv)
{
    int pocatekIntervalu;
    int konecIntervalu;
    int pomocna = 0;

    cout << "Zadejte pocatek intervalu: " << endl;
    cin >> pocatekIntervalu;
    cout << "Zadejte konec intervalu: " << endl;
    cin >> konecIntervalu;
    zjistiKolikCiselNepatri(pocatekIntervalu, konecIntervalu, pomocna);
    cout << "Pocet prvku pole mimo zadany interval: " << pomocna << endl;


    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.210.–
Yenkee0
Newbie
31. 12. 2017   #5
-
0
-

#4 Yenkee

už mi to nejde editovat.. u F05 jsem na něco zapomněl .. nebylo by od věci v mainu nastavit proměnný počátek a konec intervalu = 0..

PS: promiň až teď jsem si všiml, že se má pracovat pořád s tím prvním polem,ale to už si snadno doopravíš

F06  

bool zjistiNarust(int(*pole), const int& POCET_PRVKU)
{

    for (int i = 1; i < POCET_PRVKU; i++)
    {
        if (pole[i] > pole[i - 1])
        {
            return true;
        }
        else
            return false;
    }
}

int main(int argc, char** argv)
{
    int const POCET_PRVKU = 19;

    int pole[POCET_PRVKU] = { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8., 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 };
    zjistiNarust(pole, POCET_PRVKU);

    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.210.–
31. 12. 2017   #6
-
0
-

#5 Yenkee
ahoj kamo prosim ta nemohol by si mi to cele poslat ? Lebo nejak sa v tomto neviem vyznat 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.177.–
Yenkee0
Newbie
31. 12. 2017   #7
-
0
-

#6 Martin2510

Promiň, dnes už nemám čas, navíc .. psal si, že termín máš do 31 (předpokládám do 23:59:59) .. víc toho pro tebe udělat nemůžu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.210.–
31. 12. 2017   #8
-
0
-

#7 Yenkee
stacilo by to do 2.1 
 

Nemas teamspeak ze by sme sa porozpravali ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.177.–
martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
31. 12. 2017   #9
-
0
-

cau nevies mi poslat sem tvoju jednotku? mam ju v zadani tiez odovzadvam do 23:59 a neviem si dat rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.64.63.–
31. 12. 2017   #10
-
0
-

#9 martin
chodis na mtf do trnavy ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.177.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Prosím o pomoc — založil mergle

Prosim o pomoc — založil bbeni

Prosím o pomoc!! — založil Michal

C / C++ → Prosim pomoc — založil Nory

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý