Pomoc s zprovozněním webu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Pomoc s zprovozněním webu – PHP – Fórum – Programujte.comPomoc s zprovozněním webu – PHP – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
1. 1. 2018   #1
-
0
-

Dobrý den, 
potřebovala bych poradit :). Lépe řečeno naučit se jak mám přepsat /nakódovat index.php.  Mám přístup přes FTP na hosting (server), komunikuji přes Total Commander. S tímto problém není. Přes Matrix3 jsem si vytvořila ve WordPress šablonu a jednu stránku a mám ji na localhostu v PC. Tohle mám hotovo. Problém nastává přímo na hostingu, kde je složka www a v ní je jádro WordPress, kterou tam nahrál admin- je to nějaká přednastavená šablona, která se zobrazuje na doméně. Do této šablony pro úpravu se nedostanu, protože  Admin mi přístup do administrace celého webu  nedal, jelikož spravuje několik dalších webů pod jedním ID. Jestli to dobře chápu, tak si musím založit  u složky www (kde je nahraná šablona) ještě jednu složku (napři. test), kde budu tvořit subdomény a kde musím tedy index.php nastavit tak, aby si bral skripta z localhost a zobrazoval je na hostingu. Dostala jsem přístup na FTP a MySQL, ale s MySQL neumím pracovat, což je asi problém.  Už jsem pochopila, že pokud nenapíšu cestu kódem v tom index.php, nebo .htaccess, nebo v jiném příkazovém řádku,  tak se to co jsem vytvořila v localhostu prostě nespustí. Nevím jak to propojit a jak napsat ty příkazy - upřímně jsem to nikdy nedělala. 
Může mi někdo prosím polopaticky popsat jak na to? 
Co je tedy potřeba v Total Commanderu udělat na straně FTP a co je potřeba udělat ze složky C:, kde se nachází složka WordPress (localhost) a prázdným indexem.php ? Index.php je prázdný, tak tam musím zadat nějaký příkaz, aby se spustily skripty co jsou vygenerované z Matrixu (WordPress) na localhost? 
Najde se tu nějaká dobrá duše co mi poradí a na nový rok udělá dobrý skutek? Moc prosím, smutně koukám...... (telefonování se nebráním :). 
Předem děkuji za jakýkoli funkční návod pro "blondýnu" :). 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.138.–
gna
~ Anonymní uživatel
698 příspěvků
1. 1. 2018   #2
-
0
-

Mezi hostingem a tvým localhostem není žádná vazba. Co je u tebe, je u tebe. Co je na serveru, je na serveru. Pokud u sebe vytvoříš/upravíš nějaké soubory, tak je pak zkopíruješ na server. To uděláš přes to FTP. Když to u tebe bude c:\mujwebik\wp\neco, tak na serveru asi www/wp/neco. Prostě zachováš strukturu.

Pokud ke změnám nemáš práva, tak to holt nepůjde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
1. 1. 2018   #3
-
0
-

#2 gna
Ahoj dobrý muži :), 

ke změnám práva mám, jde o to, že mi teď dochází, že localhost (Matrix) generuje databázi skriptů, tu vidím  v Total Commander na C: . Zkoušela jsem to přenést na FTP, což jde bez problémů. V tomhle problém není. Problém je v tom, že nevím jak nastavit index.php, aby začal pracovat - tedy dával příkazy. Nebo to není tím a musím si pohrát víc se složkami a příkazovým řádkem web (což je stejný problém jako u index.php). Já vidím na tu původní složku www kde je nahraný jádro WordPress a šablona, ale s tou já nepočítám (jak jsem psala, ta se ovládá z administrace, kam nemám přístup), proto musím tvořit subnomény. Tedy původní složku www přejmenuju, aby se nezobrazovala nevyplněná původní šablona a nahraju tam co mám v počítači do nově vytvořené složky.    

Moc Ti děkuji za inspiraci :). Pořád nad tím dumám a pomalu a jistě mi to dochází(bohužel jsem několik dní nespala, tak mi logika skomírá a tak jsem nyní na úrovni hluboko pod standardem ..... ). Shlédla jsem spoustu videonávodů, ale tam mají jiný software a jsem z toho zmatená. 

Měj se fajn a ještě jednou děkuji :). 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.138.–
Řešení
1. 1. 2018   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#2 gna
Tak jsem to vyřešila s XAMPPem přes Apache a  MySQL :). Děkuji :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý