XCOPY C++ nekopíruje adresáre – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

XCOPY C++ nekopíruje adresáre – C / C++ – Fórum – Programujte.comXCOPY C++ nekopíruje adresáre – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Lotody0
Newbie
9. 1. 2018   #1
-
0
-

Zdravím,

vie mi prosím niekto poradiť prečo pri použití funkcie xcopy sa neprekopírujú adresáre začínajúce na akékoľvek číslo?

Príklad kedy to funguje

system("xcopy C:\Test G:\Test /S /E /I");

NEFUNGUJE:

system("xcopy C:\30 G:\30 /S /E /I");

Vďaka za akýkoľvek podnet....

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.156.–
9. 1. 2018   #2
-
0
-

Začal bych tím, že bych cestu adresáře umístil mezi uvozovky, tj. "C:\30". 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Lotody0
Newbie
9. 1. 2018   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
mozes mi napisat cely riadok ako to myslis?

pre funkciu system je cela msg v uvodzovkach.

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.156.–
9. 1. 2018   #4
-
0
-

Postup jako v případě, že je v cestě adresáře mezera:
system("xcopy "C:\30" "G:\30" /S /E /I");

Pokud nebude fungovat, pak nezbývá než gůůglit.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Lotody0
Newbie
9. 1. 2018   #5
-
0
-

#4 hlucheucho
To som skúšal, ale prekladač mi to nezoberie...syntax error....

Pregúúglil som asi 30 stránok, všade to isté....žiadny prepínač na riešenie môjho problemu....

Skúšal som aj 

UnicodeString now = "C:\30";
UnicodeString later = "G:\30";
CopyFile(now.c_str(), later.c_str(),FALSE);

a ešte niekoľko ďalších metód, ale zatiaľ som sa netrafil, preto som volil obrátiť sa na fórum, možno to už niekto vyriešil.

Btw...Používam Embarcadero C++ Builder

Nevedel by si mi poradiť inú metódu na prekopírovanie adresárov a súborov v C++?

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.156.–
9. 1. 2018   #6
-
0
-

Udělal jsem hloupost. Funkce system vyžaduje jako parametr C-string. Pokud mají být "(apostrofy) uvnitř řetězce, pak je třeba použít escape sekvenci. Stejně tak je to se \ (zpětným lomítkem):

char s[] = "C:\\30";

a pokud mám mít uvnitř řetězce uvozovky

char us[] = "\"C:\\30\"";

A parametr funkce system:

system("xcopy C:\\30 G:\\30 /S /E /I");  //bez apostrofu
system("xcopy "\C:\\30\" \"G:\\30\" /S /E /I");  //s apostrofy

U adresářů ve Windows si lze "pomoci" od zpětného lomítka použitím obyčejného lomítka /. Pozor na konverze z UnicodeString - matně si pamatuji, že c_str() nekonvertovalo na char*, ale s C++ Builderem nedělám několik let.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Lotody0
Newbie
9. 1. 2018   #7
-
0
-

#6 hlucheucho
Neuveriteľné, nakoniec som to trafil s xcopy....

Takže pre tých, ktorý to možno budú potrebovať.

Prekopírovať Adresár aj s podadresármi a súbormi:

Správny syntax:

system("xcopy \C:\\30\ G:\\30\ /S /E /I");

hu , vďaka za tvoj čas a rady....

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.156.–
9. 1. 2018   #8
-
0
-

Ještě pozn.: "zabalení" názvu adresáře do apostrofů bych preferoval. Je jen otázka času, kdy dojde na práci s adresářem, kde se v jeho názvu vyskytuje mezera. Typickým příkladem je C:\Program Files

Zkusil bych se podívat, zda UnicodeString nemá metodu, která toto "zabalení" udělá. Možná by bylo šiovnější používat std::string.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Lotody0
Newbie
9. 1. 2018   #9
-
0
-

#8 hlucheucho

Pouzit zapuzdrenie je spravne, len v tom tvojom príklade vidím len uvodzovky

system("xcopy "\C:\\30\" \"G:\\30\" /S /E /I");  //s apostrofy

naozaj tam apostrofy nevidím....

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.156.–
MilanL+1
Grafoman
9. 1. 2018   #10
-
0
-

#9 Lotody
problém s 

system("xcopy "\C:\\30\" \"G:\\30\" /S /E /I");  //s - Od HU #6

vidím v "\C: mělo by být \"C:    - prohození znaků, také se mi stává

system("xcopy \C:\\30\ G:\\30\ /S /E /I")  - Lotody #7 - myslím že to první \ před C je zbytečné, někdy to může vadit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
9. 1. 2018   #11
-
0
-

#10 MilanL
Ty moje překlepy. Pak do toho čumím jak kráva do hodin a nemůžu přijít na to, proč se to chová podivně.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Lotody0
Newbie
9. 1. 2018   #12
-
0
-

#10 MilanL
ano, je tam zbytočné....

ale vieš, keď tráfaš a trafíš sa, tak to potom neriešiš....:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.156.–
Lotody0
Newbie
9. 1. 2018   #13
-
0
-

#11 hlucheucho
a ako je to teda spravne s tymi apostrofmi?

neviem to zapuzdriť a ako si pisal, ked je v adresari medzera,tak uz to nejde....

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.156.–
Lotody0
Newbie
9. 1. 2018   #14
-
0
-

#10 MilanL
Vďaka priateľu...už to ide.....spravne je to takto:

system("xcopy \"C:\\Program Files\" \"G:\\Program Files\" /S /E /I");

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.156.–
Lotody0
Newbie
9. 1. 2018   #15
-
0
-

#13 Lotody
už to ide:

system("xcopy \"C:\\Program Files\" \"G:\\Program Files\" /S /E /I");

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.156.–
Lotody0
Newbie
9. 1. 2018   #16
-
0
-

#12 Lotody
Oprava:

Ked to zapuzdrim, aby to bralo aj adresare s medzerami, tak to prve lomitko je tam doležité...

system("xcopy \"C:\\Program Files\" \"G:\\Program Files\" /S /E /I");

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.156.–
Lotody0
Newbie
9. 1. 2018   #17
-
0
-

Všetkým Ďakujem za podnetné rady....

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.156.–
9. 1. 2018   #18
-
0
-

#13 Lotody
pro vysvětlení hledej escape sekvence. Používají se i pro jiné znaky. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
peter
~ Anonymní uživatel
4009 příspěvků
9. 1. 2018   #19
-
0
-

google = xcopy podadresare
https://support.microsoft.com/…y32-commands

google = xcopy podadresare priklady
https://www.wikihow.cz/…%99%C3%A1dku

"Pokud vytváříte zálohovací skripty, použijte ROBOCOPY. Příkaz xcopy je zastaralý a pravděpodobně bude v blízké budoucnosti vyřazen. Příkaz robocopy přitom dokáže vše co xcopy. Je také flexibilnější a spolehlivější. Skripty vytvořené s robocopy budou lépe připravené na budoucí vývoj."

xcopy C:\tools\* D:\backup\tools /e /i

---------------

system("xcopy \"C:\\Program Files\" \"G:\\Program Files\" /S /E /I");

To mas uplne blbe. Napis si to takto:

(v php)
$str = "xcopy \"C:\\Program Files\" \"G:\\Program Files\" /S /E /I"
echo $str; // vypises to na obrazovku a zkontroluj si, jak ten prikaz vypada nez ho predas funkci system()
system($str);
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:fc0f:41...–
9. 1. 2018   #20
-
0
-

#19 peter
psát mu to v php je matoucí, jseš v C/C++. Dále C++ Builder je poněkud specifický, sdílí hodně věcí s Delphi. Takže když udělá to, co po něm chceš, tak to skončí chybou a nebude vědět proč. Navíc je pravděpodobné, že nemá k dispozici Apache a kvůli tobě ho instalovat nebude.

Pokud si chce prohlédnout obsah parametru, stačí dát breakpoint na řádek s voláním funkce system a pak zkusit step into a podívat se na pararmetr - jméno proměnné uvidí v prototypu funkce do které skočí. Zde nastane asi kámen úrazu, protože na něj "vyskočí" Delphi kód. Druhá možnost je udělat

char s[] = "xcopy \"C:\\Program Files\" \"G:\\Program Files\" /S /E /I";

a pak se podívat v debuggeru na obsah proměnné s nebo si ji např pomocí printf vypsat na monitor.

Kromě toho pokud jak píšeš je xcopy zastaralý a není doporučen pro nové aplikace, je zbytečné se v něm dál pitvat.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý