Prosím o pomoc – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prosím o pomoc – Visual Basic – Fórum – Programujte.comProsím o pomoc – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
10. 1. 2018   #1
-
0
-

Dobrý den,

Vytvořil jsem formulář, ve kterém pomocí dotazu vytahuji asi z 6 tabulek údaje. (napíšu kod produktu, zmačknu tlačítko a vyjede mi daný produkt s údaji)

Následně jsem k tomuto přidal tlačítko odstranit záznam IDPS_KK (v tabulce je to automatické číslo)

a teď přichází ten problém. Když naprogramuji to tlačítko tak jak vidíte níž a chci tedy záznam odstranit napíše mi to "nesoulad datových typu ve vyrazu". Kde dělám chybu ? díky :)

Private Sub Příkaz1854_Click()

Dim strSQL As String

strSQL = ("DELETE * FROM dbo_tPS_KK where IDPS_KK = '" & CStr(IDPS_KK) & "';")

If MsgBox("Přejete si odstranit '" & IDPS_KK & "'.", vbYesNo + vbQuestion) = vbYes Then
            DoCmd.SetWarnings (False)
            DoCmd.RunSQL strSQL
            DoCmd.SetWarnings (True)
    End If
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.169.252.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
145 příspěvků
10. 1. 2018   #2
-
0
-

zkusil bych za řádek

If MsgBox("Přejete si odstranit '" & IDPS_KK & "'.", vbYesNo + vbQuestion) = vbYes Then

dát Print strSQL

abych viděl co se tem posílá....

a případně se nainstalovat SQL management studio a zkusil bych v něm tento příkaz - strSQL

tam se ti vypíše detailně kde je chyba, jde o to že podle

http://www.csidata.com/custserv/onlinehelp/vbsdocs/vbs89.htm

muže v řetězci strSQL za IDPS_KK = být identifikátor NULL a ten jako číslo neexistuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:3ca5:...–
gna
~ Anonymní uživatel
488 příspěvků
10. 1. 2018   #3
-
+2
-
Zajímavé

#1 Jamarson23
Pokud to je číslo, tak proč kolem té hodnoty máš apostrofy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Super člen
15. 1. 2018   #4
-
0
-

#1 Jamarson23
Jak píše GNA pokud je to číslo tak bez jeho zapouzdření 

strSQL = ("DELETE * FROM dbo_tPS_KK where IDPS_KK = " & CStr(IDPS_KK) & ";")

Dále píšeš, že taháš data z více tabulek, tam bych byl hodně a hodně opatrný a dával bych si opravdu velký pozor, kde a co mažu - v závislosti na struktuře tabulky a nastavení relací mezi tabulkami.

Pokud by to nebylo správně nastavené může se stát, že si v lepším případě smažeš záznam na, který odkazují další tabulky, nebo v horším případě smažeš vše co je na tento záznam vázané.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Prosím o pomoc — založil mergle

Prosim o pomoc — založil bbeni

Prosím o pomoc!! — založil Michal

Prosím pomoc — založil Michal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý