E-mail – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

E-mail – Python – Fórum – Programujte.comE-mail – Python – Fórum – Programujte.com

 

hans0
Newbie
30. 3. 2006   #1
-
0
-

jak se dá přes python odesílat mail??
na internet u jsem to nasel pres modul django.core.mail ale ten se m sice podaril stahnout, ale kdyz zkousim:



from django.core.mail import*

tak mi to udela:


>>> from django.core.mail import*

Traceback (most recent call last):
File "<pyshell#32>", line 1, in -toplevel-
from django.core.mail import*
File "C:Python24libsite-packagesdjangocoremail.py", line 3, in -toplevel-
from django.conf.settings import DEFAULT_FROM_EMAIL, EMAIL_HOST, EMAIL_SUBJECT_PREFIX
File "C:Python24libsite-packagesdjangoconfsettings.py", line 29, in -toplevel-
raise EnvironmentError, "Environment variable %s is undefined." % ENVIRONMENT_VARIABLE
EnvironmentError: Environment variable DJANGO_SETTINGS_MODULE is undefined.



prosím pomoc
Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
Farundel0
Super člen
30. 3. 2006   #2
-
0
-

Dokumentace k Pythonu - hledej v rejstriku "smtplib" a "email"

Pokud by to nestacilo, pouzij google...Python ma tak obrovsky mnozstvi modulu a funkci, ze je snad nikdo nemuze ovladat vsechny...bez googlu se proste pri programovani v pythonu neobejdes

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
hans0
Newbie
30. 3. 2006   #3
-
0
-

j? se googlovat sna??m, ale v?dy kdy? n?co zkus?m mi to nap??e n?jakou chybu.(connection refused):(
m??e? mi pros?m d?t skript, from:nekdo@neco.ct,to:nekdo2@nekdo.cz
moc t? pros?m
PS:jsem ?pln? levej:(
PSS:
na netu sem nasel napr tohle:



import smtplib

def prompt(prompt):
return raw_input(prompt).strip()

fromaddr = prompt("From: ")
toaddrs = prompt("To: ").split()
print "Enter message, end with ^D (Unix) or ^Z (Windows):"

# Add the From: and To: headers at the start!
msg = ("From: %srnTo: %srnrn"
% (fromaddr, ", ".join(toaddrs)))
while 1:
try:
line = raw_input()
except EOFError:
break
if not line:
break
msg = msg + line

print "Message length is " + repr(len(msg))

server = smtplib.SMTP('localhost')
server.set_debuglevel(1)
server.sendmail(fromaddr, toaddrs, msg)
server.quit()

co? by asi melo fungovat podle toho co jsem tam ?etl, ale kdy? to vypln?m a u? by se to m?lo odeslat:


Traceback (most recent call last):
File "C:/Documents and Settings/Blu/Plocha/ddd", line 24, in -toplevel-
server = smtplib.SMTP('localhost')
File "C:Python24libsmtplib.py", line 241, in __init__
(code, msg) = self.connect(host, port)
File "C:Python24libsmtplib.py", line 303, in connect
raise socket.error, msg
error: (10061, 'Connection refused')

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
Farundel0
Super člen
30. 3. 2006   #4
-
0
-

problem je tady v tomhle:

server = smtplib.SMTP('localhost')
protoze ty nemas na localhostu (svym pocitaci) nainstalovanej postovni server...
v tomhle pripade budes muset pouzit nejaky bezny postovni server, treba smtp.seznam.cz a pred odeslanim se prihlasit treba podle tebou vyse uvedeneho prikladu takhle:

server.login(user, pass)
koukni se treba [url=http://www.thinkspot.net/sheila/article.php?story=20040822174141155]tady[/url]

jinak jsem to nezkoumal, priznam se bez muceni, ze jsem jenom naskok odbehl od programovani abych se sem kouknul a tak jsem email sice odeslal, ale prisel mi prazdnej, takze jsem nekde udelal chybu...jak rikam, nijak podrobne jsem to nezkoumal, ale tvuj problem je snad vyresenej a ty se uz mas ceho chytit...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
hans0
Newbie
30. 3. 2006   #5
-
0
-

a do toho (users,login) mám napsat co???
a asi mám používat ten druhý přílad co je na té stránce??
promin ze te otravuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
geon0
Grafoman
30. 3. 2006   #6
-
0
-

Já to dělám vždycky tak, že nejdřív zkusím googla česky, když to nepomůže tak anglicky a když to nepomůže tak jdu na www.py.cz a zkusím hledat tam. Myslím že když půjdeš rovnou na py.cz a zkusíš hledat mail, určitě nějakou nápovědu dostaneš. Sám jsem ji psal :-)

Jinak teorie k smtp -to bych zkusil googla česky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
hans0
Newbie
30. 3. 2006   #7
-
0
-

dík, už to funguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
Farundel0
Super člen
30. 3. 2006   #8
-
0
-

Moje napoveda byla asi zmatena, ale jsem rad, ze jsi to rozjel...

Slibuju, ze odted se budu vzdycky divat nejdriv na py.cz ;o) Ja uz mam bohuzel zazitej takovej zvyk vsechno hned hledat v anglictine...asi to prameni z toho, ze kdyz neco hledam treba k linuxu, tak a uz to je cokoliv, nejcasteji to najdu prave nekde v anglictine...

Jinak uz asi vim, proc mi prisel uplne prazdnej mail bez odesilatele atd. - ja v tom skriptu na vyse uvedene strance odmazal "mssg = open('mssg.txt', 'r').read()" a nahradil to normalnim stringem s kratkou zpravou...tim jsem nejspis "zrusil" hlavicky mailu

Ach jo, dneska mi to nejak vubec nemysli :o/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
geon0
Grafoman
30. 3. 2006   #9
-
0
-

Farudel: heh, to nebylo na tebe :-), no ale ob?as na py.cz m??e? kouknout taky a p??padn? n?co upravit nebo okomentovat nebo p?idat ;-)

P.S. J? vůbec nevím pro? ve smajl?k?ch pou??v?? mal? o m?sto nosu? zna?? to n?co jin?ho ne? poml?ka? je n?jak? rozd?l mezi :-) a :o) ? To jako ?e m?? nos jako bambuli :-D ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Farundel0
Super člen
30. 3. 2006   #10
-
0
-

Ja vim, ze to nebylo na me ;o) na ty stranky chodim, akorat se priznam, ze je moc podrobne prolezly jeste nemam...prave ten priklad se smtplib me presvedcil, ze budu hledat reseni nejenom na anglickym googlu, ale i tam...
Na upravovani, pridavani nemam znalosti, geone, i kdyz bych rad :o) Pamatuj, ze jsem s pythonem zacal asi pred dvema mesicema :o) Az budu python ovladat, tak to bude jina... :o)

K tem smajlikum - kdyz jsem pred dvema lety poznal svou milou, tak jsem videl, ze nepise smajliky jako tehdy ja - :) - ale prave tyhle - :o) - a tak jsem je zamilovan zacal pouzivat taky :o))) zadny specialni vyznam nemaji, proste se mi vic libily/libej :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
hans0
Newbie
31. 3. 2006   #11
-
0
-

a ještě taková věc,jak se dá e-mail přijmout přes python?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
Farundel0
Super člen
31. 3. 2006   #12
-
0
-

[url=http://www.google.com/search?hs=qyM&hl=cs&client=opera&rls=cs&q=poplib&btnG=Hledat&lr=]poplib[/url]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
hans0
Newbie
31. 3. 2006   #13
-
0
-

Dík :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
geon0
Grafoman
31. 3. 2006   #14
-
0
-

To mi zajímalo, protože jsem si již několikrát říkal, že bych to měl zkusit, tak jsem vyjímečně udělal script ;-):

import getpass, poplib


maxVelikost=20000

server = poplib.POP3("pop3.seznam.cz")
print server.getwelcome()
print server.user("geon@post.cz") # u nekterych serveru pouze "geon"
print server.pass_(getpass.getpass())

zpravyInfo = server.list()[1]
print zpravyInfo

for mail in zpravyInfo:
print "-"*80, "n", mail
zpravaPoradi = int(mail.split()[0])
zpravaVelikost= int(mail.split()[1])
if zpravaVelikost < maxVelikost:
zprava = server.retr(zpravaPoradi)[1]
stred=zprava.index("")
hlava=zprava[:stred]
telo=zprava[stred+1:]
print "n".join(telo)




Doporučuji ale script prozkoumat a ne jen použít. NEchat si vypisovat i další jednnotlivé věci, abys pochopil, jak co funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Farundel0
Super člen
31. 3. 2006   #15
-
0
-

Kruci, zrovna jsem to psal...tak nic :o)

2gYbU: Co se ti na tom nezdalo? Prvni odkaz na googlu byl na dokumentaci - a tam zase dole odkaz "Examples"
Stejne si tu cast manualu budes muset precit, abys vedel co co znamena...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
hans0
Newbie
1. 4. 2006   #16
-
0
-

Možná už vám to přijde trapné, ale dá se zjistit, jestli to je nový e-mail?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
geon0
Grafoman
1. 4. 2006   #17
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
hans0
Newbie
1. 4. 2006   #18
-
0
-

jo, to jsem u? ??k zvl?dnul a te? je?t? n?co posledn?:
s t?m

server.pass_(getpass.getpass())

jak se d? nastavit, ?e bych to heslo m?l n?kde na za??tku nastaven? a ono by se m? to neptalo?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
Farundel0
Super člen
1. 4. 2006   #19
-
0
-

password = "heslo"

...
server.pass_(password)
?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
hans0
Newbie
1. 4. 2006   #20
-
0
-

Danke všem za trpělivost

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
geon0
Grafoman
1. 4. 2006   #21
-
0
-

gYbU napsal:
jak se dá nastavit, že bych to heslo měl někde na začátku nastavený a ono by se mě to neptalo?



Super nápad, aspoň ostatní nebudou muset používat různé prolamovače hesel :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
hans0
Newbie
1. 4. 2006   #22
-
0
-

sem vytvarel icq klienta.si neco napsal a ono to odeslalo e-mail na nakou adresu a ten druhy se zase pripojil na to kam sem to poslal tak?e to je tak.A ty e-mailovky byli vytvoreny jenom pro tenhle ucel, takze je mi jedno jestli se tam nekdo dostane...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
Farundel0
Super člen
1. 4. 2006   #23
-
0
-

Nichts zu danken, Pythonieur. Aber merk du dich, dass das Manual und dein Onkel Google deine Beste Freunde sind!
Vielen Glück!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Farundel0
Super člen
1. 4. 2006   #24
-
0
-

a neni pro icq primo nejaka knihovna? pro jabber totiz ano...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
hans0
Newbie
1. 4. 2006   #25
-
0
-

ich weißt nicht estli je nějaká knihovna. Mě celkem vyhovuje tenhle způsob a v pořádku vše funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

E-mail — založil NeviemNic

E-mail — založil klaveska

Mail() — založil Gerry

E-mail — založil paking

Anonymní e-mail — založil agon

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý